Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Orta yaşa yaklaşan her kadının en büyük korkularından biridir cilt kırışıklıkları. 35 Yaşından sonra, vücut metabolizması yavaşlamaya başlar. Bu doğal süreç, vücudumuzda pek çok değişikliği beraberinde getirir. Hızlı kilo alımları, vücudun bazı bölgelerinde sarkmalar ve cilt kırışıklıkları oluşması bu dönemde yavaş yavaş görülmeye başlar. Yaşamımızın her döneminde sağlığımıza ve vücut bakımıza özen gösterirsek, bu dönemde karşımıza çıkacak bu tür sorunlarla daha az karşılaşırız.


Cilt Kırışıklıkları Neden Oluşur?
Özellikle orta yaş üstü kadınların korkulu rüyası cilt kırışıklıkları oluşması, ilk olarak göz kenarlarında beliren kaz ayakları olarak bildiğimiz, mink çizgiler halinde ilk sinyallerini verir. Aynı minik çizgiler, dudak kenarlarında da görülebilir. Metabolizmanın yavaşlamasına paralel olarak, vücutta su kullanımının azalması, cilt altında nem oranının düşmesi, güneş ışınlarına aşırı maruz kalınması, sigara alkol gibi zararlı maddelerin fazla kullanılması, cilt kırışıklıklarının oluşmasında en önemli faktörlerdir. Bunlardan başka, özellikle A ve C vitamini eksikliği, ruhsal çöküntüler, cilt bakımıyla ilgili kozmetik ürünlerinin bilinçsiz kullanılması ve aşırı makyaj alışkanlığı da, erken dönemlerde, cilt kırışıklıklarına neden olabilir.

At Kestanesi Nerelerde Bulunur?
Cildimizin her yaşta pürüzsüz ve canlı olması, yaşımız ilerlese bile, her zaman genç bir görünüme sahip olmak, biz kadınların en büyük hayalidir. Ve bu amaçla, pek çoğumuz, piyasada oldukça fazla çeşidi bulunan, kırışık önleyici kozmetik ürünlerini kullanmayı tercih ederiz. 

Oysa artık hepimiz biliyoruz ki, bu ürünlerin hammaddesi, doğal bitki özlerinden sağlanmakta ve dayanıklılığı artsın diye, kimyasal maddelerle zenginleştirilerek piyasaya sürülmektedir. Kırışıklık önleyici kozmetik ürünlerinin de ana maddesi araştırıldığında, içeriğinde, at kestanesi bitkisinin bulunduğu görülecektir.

At kestanesi ağacı, parklarda ve yol kenarlarında sıkça görebileceğimiz bir bitki çeşididir. Yazın beyaz çiçeklerle süslenen bu ağaçlar, özellikle sonbahar aylarında oluşan ceviz büyüklüğündeki meyvelerini dökmeye başlarlar. Bu nedenle, at kestanesi meyvesini elde etmek oldukça kolaydır. Mutlaka her hangi bir parkta ya da geçtiğiniz bir sokakta, dibine meyveleri dökülmüş bu ağaçlarla karşılaşırsınız.

At Kestanesi Kremi Nasıl Yapılır?
Yüzde yüz doğal, hazırlanması kolay ve maliyeti son derece ucuz olan, at kestanesi kremi, cilt karışıklıklarını önlemede son derece etkilidir. Evde at kestanesi kremi yapımı şöyledir:

🌼Kremi saklayacağınız kavanozun büyüklüğüne göre, üçte       birini dolduracak miktarda at kestanesini, kabuklarını         soyup rendeleyin.
🌼Kavanoza koyup geriye kalan üçte ikisini saf zeytinyağı         ile doldurun. 
🌼Kapağını kapatıp, güneş alan bir yerde 45 gün bekletin. 
🌼Karışım, ne kadar çok kızgın güneşe maruz kalırsa,               kullanıma hazır hale gelmesi o kadar çabuk olacaktır.
🌼Bu süre içinde, kavanozu sık sık çalkalayarak, karışımın       homojen bir hale gelmesini sağlamalısınız. 
🌼Bu süre sonunda, yağı süzerek başka bir kavanoza aktarın. 🌼Ev yapımı, doğal at kestanesi kreminiz artık kullanıma       hazırdır.
At Kestanesi Kremi Nasıl Kullanılır?
Cilt kırışıklıklarını önleme ve cilt üzerinde oluşan gözenekleri kapatmak için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez at kestanesi kremi uygulanır. Düzenli kullanıma devam edildiğinde, cildinizin daha genç bir görünüme kavuştuğunu fark edeceksiniz.
At kestanesi kremi, aynı zamanda, varis ve hemoroid gibi kılcal damar problemlerinde ve romatizma ağrılarının giderilmesinde de etkili bir doğal üründür.

Yaşlanma etkilerini azaltan bir diğer maske tarifi:
Bal ve Nar Maskesi

Yorumlar

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Hünkar beğendi Tarifi