Ev Yapımı Doğal Parfüm İçin 5 Fikir


                                                                                  Kişisel bakımına özen gösteren kadın ve erkek herkesin kullandığı bakım ürünlerinin başında gelir parfümler. Kişinin hem kendisine hem de çevresine olan saygısının göstergesidir hoş kokma isteği. Bunun en önemli şartı, öncelikle vücut temizliğine özen göstermektir. Hiçbir zaman, ter kokusunu bastırmak amacıyla kullanılmamalıdır. Temiz bedene uygulanan parfüm kokusunun hem etkisi daha fazla hem de kalıcılığı daha uzun süre olacaktır.

Parfüm genellikle taze yapraklardan ve baharatlardan ekstrakte edilen yağlardan yapılan aromalı bir sıvıdır. Kokusunu artırmak ve kalıcı etkisini uzatmak için, çeşitli kimyasal maddelerle zenginleştirilir.  Bu kimyasallar, zaman içinde, hem cilde hem de doğal çevreye zarar vermektedir.

Hazır olarak satılan tüm kozmetik ürünlerinde olduğu gibi, parfümün de doğal yollarla hazırlanıp kullanılması mümkündür. Doğal yollarla sağlıklı vücut bakımını tercih edenlerdenseniz, sizin için hazırladığımız evde parfüm yapımı tariflerimiz tam size göre.

1-Gül Parfümü

Güzel koku deyince, akla ilk gelen bitki, kesinlikle güldür. Çok eski zamanlardan beri, gül yaprakları, yağı ve suyu çıkarılmak suretiyle, hoş kokular elde etmek için kullanılmaktadır. Ruha dinginlik veren, hafızayı da güçlendirdiği son yıllarda bilimsel olarak tespit edilen gül kokusunu, evinizde şu şekilde kolayca
hazırlayabilirsiniz.


Bir avuç gül yaprağını, bir kavanoza 3/4 ünü kaplayacak şekilde koyun. Kavanozun 1/4 ünü votka ile doldurun. Kapağını kapatıp güzelce çalkalayın. Serin bir yerde 24 saat bekletip üzerine, gül yapraklarını kaplayacak kadar su ilave edin. Tekrar karıştırıp kapağını kapatın. 

Karışımın özleşmesi için kavanozu en az dört gün serin ve karanlık bir yerde bekletin. Ara sıra, çalkalayıp kavanozu alt üst etmeyi ihmal etmeyin. Kokunun daha keskin olması için, dilerseniz süreyi yedi güne kadar uzatabilir, karışıma birkaç damla gül yağı da ilave edebilirsiniz. Sürenin sonunda, gül yapraklarının suyunu süzüp bir parfüm şişesine aktarın. Ev yapımı gül parfümünüz kullanıma hazırdır.🌹 
  
2-Salatalık-Aloevera Vücut Yosunu Parfümü

Bu parfümü hazırlamak için 1 salatalığı soyup küçük küçük kıyın. Yaklaşık bir dakika iyice karıştırın. Cam bir kabın üzerine ince bir tülbent örtün. Üzerine salatalığı koyun ve süzülmesine bekleyin. Süzülen sıvının içerisine 1 limon ve 1 yemek kaşığı aloe-vera jeli ekleyin. 1 çorba kaşığı gül suyu da ekleyebilirsiniz. Karıştırın ve kokunun özdeşleşmesi için kabın ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında bekletin.
Doğal ve hafif kokulardan hoşlananlar için bu parfümü önerebiliriz.

3-Greyfurt ve Lavanta Parfümü

Birbiriyle son derece uyumlu bu iki bitkinin kokularının karışımından, farklı bir parfüm elde edebilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu parfüm için, aktardan temin edebileceğiniz birer şişe lavanta ve greyfurt yağına ihtiyacınız var. 

60 ml lik bir parfüm şişesine 10 ar damla greyfurt ve lavanta yağı damlatıp üzerine su ekleyin. Şişeyi hızlıca çalkalayıp suyun yağla güzelce karışmasını sağlayın. Elde edilen parfümü bu doğal haliyle kullanabileceğiniz gibi, içine birkaç damla saf alkol ekleyerek daha kalıcı bir koku da elde edebilirsiniz.🌸

4-Lavanta-Vanilya Parfümü

Lavanta ve vanilya, çok eski zamanlardan beri, hoş kokularından istifade edilen iki değerli bitki türü. Bu değerli bitkiler ayrı ayrı kullanılabileceği gibi, ikisinin karışımından da etkili bir koku ortaya çıkıyor. Kalıcı bir etki elde etmek için, hazırlanması biraz zaman isteyen bu hoş kokulu parfümün yapılışı şu şekilde:

İki üç adet kabuk vanilyayı ve 1 fincan kurutulmuş lavanta çiçeğini karıştırın. İçerisine yarım fincan votka ilave edin bir kapak ile kapatın. Yaklaşık 7 gün bu karışımı muhafaza edin. Süre sonunda 15 damla lavanta esansiyel yağı, 10 damla vanilyalı ekstrakt ve 2 çorba kaşığı bitkisel gliserin ekleyin. Kapağı kapatarak 7-8 gün bu şekilde bekletin. Kağıt filtresi kullanarak hazırlamış olduğunuz parfümü cam bir şişeye aktarın. Parfümünüz kullanıma hazırdır.🌺

5-Vanilya-Kakule Parfümü

Ev yapımı vanilya kakule gövdesi parfümünü hazırlamak için öncelikle 6 adet yeşil kakule tohumunu kırın. Tüm bu küçük parçaları bir kutuya koyun ve su ile kaynatın. 2-3 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın. Tam hazırlık için bu suyun tamamen soğumasını bekleyin.


Sprey şişesinin içerisine bu kokulu suyu dökün ve üzerine 1 çorba kaşığı saf vanilya özünü ilave edin. Şişenin ağzını kapakla kapatın ve kullanmadan önce iyice çalkalayın.🌼

Şu konu da ilginizi çekebilir;
kuru ciltler için beş doğal nemlendirici tarifi

Yorumlar

  1. Çok güzel tavsiyeler teşekkür ederim :) mutlaka denicem:) gül suyunun kokusunuda çok severim , sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için ben teşekkür ederim <3 çok memnun oldum. her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. sizin blogda yok yok yaniiiii :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi