Hünkar beğendi Tarifi
Hünkar beğendi için gerekli malzemeler:
- 4-5 adet bostan patlıcan
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Mümkünse eski kaşar tercih edilmeli)
- 3 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
- Tuz, karabiber
- 500 gr kuzu kuşbaşı ( dana eti de kullanılabilir)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 -3 adet sivri biber
- 2-3 diş sarımsak
- Yeteri kadar sıvı yağ
Öncelikle patlıcanları bıçakla birkaç
yerinden delip ocak üzerinde iyice yumuşayana kadar közlüyoruz. Patlıcanlarımız
közlenirken, ocağın diğer gözünde tas kebabımızı hazırlamaya başlayabiliriz.
Beşamel sosun hazırlanışı:
Küçük bir tencereye tereyağını ve unu koyup sürekli
karıştırarak hafifçe kavuralım. Unun rengi değişmeye başladığında sütü ilave
edip topaklaşmaması için sürekli karıştıralım.(Unun fazla kavrulmamasına dikkat edelim) Rendelenmiş kaşar peynirini, püre
halindeki patlıcanları, tuz ve karabiberi ekleyip sürekli ve hızlı bir şekilde
karıştıralım.
Hünkar beğendinin kıvamına gelmesi için, kaşıkla kaldırdığımızda
sünmesi gerekir. Bu kıvama geldiğinde hünkarbeğendi hazırdır.
Servis aşamasında, hünkar beğendiyi servis tabağına
yayalım. Üzerine tas kebabı döküp soğumadan servis edelim.
Afiyet olsun 🍎🍏🍑
Harika! Teşekkür ederim. Çok işime yaradı :)
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim :) Afiyet olsun :)
Sil