Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:


Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak her kadının en büyük hayalidir. En önemli cilt problemleri, ciltte aşırı kuruluk, aşırı yağlanma, lekelenme, kırışıklık, sivilce ve göz altı morlukları gibi sorunlardır. Cildi bu gibi problemlerden korumak için , düzenli olarak kullandığımız kozmetik ürünleri vardır. Ancak, sağlıklı ve güzel görünümlü bir cilde sahip olmak için ilk ve en önemli nokta doğal yollardan bu bakımı sağlamaktır. Günlük yaşantımızda dikkat edeceğimiz bazı kurallar, alacağımız küçük önlemlerle  bunu sağlayabiliriz;


1-Sağlıklı ve Düzenli Beslenme: Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanın ilk kuralı sağlıklı beslenmedir. Hem vücut sağlığı hem de doğal bir güzellik için bu çok önemlidir. Öncelikle, fazla yağ, şeker ve tuzu azaltmak bu konuda atılacak en önemli ilk adımdır. Günlük öğünlerde, bol vitamin içeren sebze ve meyvelere yer vermek, bol lif içeren tahıllar tüketmek , atıştırmalık ve tatlı tüketimini dengelemek sağlıklı beslenmede önemlidir. Her gün öğünler arasında mutlaka bir porsiyon yoğurt yemek ve gün içinde bol miktarda su içmek de sağlıklı bir cilde sahip olmanız için önemlidir.

2- Sigaradan Uzak Durma: Sağlık üzerindeki olumsuz etkileri artık tüm dünyada bilinen sigara, cildi de aynı şekilde etkilemektedir. Derinin ihtiyacı olan oksijeni azaltır, cildin yenilenmesini engeller. Sağlıksız ve solgun bir görünüme neden olur. Sigara alışkanlığından vazgeçmek, kısa zamanda cildin görünümünün düzelmesinde etkili olmaktadır.

3- Sıcak Ve Soğuktan Korunma: Aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalar , cildin nemini kaybetmesine neden olur. Cildi kurutur. Ayrıca güneş ışığına aşırı maruz kalan ciltlerde de kuruma ve lekelenme ortaya çıkar. Böyle durumlarda , cilt tipine uygun bir nemlendirici ve koruyucu krem, mutlaka dışarı çıkarken cilde uygulanmalıdır. Aynı zamanda, bol su ve sıvı tüketimi de vücudun kaybettiği nem oranını desteklemek adına önemlidir.


4- Kan Dolaşımını Hızlandırma: Kan dolaşımının düzenli olması, vücudun her bölgesine bol miktarda oksijen ulaşmasına yardımcı olur. Bu sayede, cilt canlı ve sağlıklı bir görünüm kazanır. Her gün ılık suyla duş almak, uygun bir kese beziyle vücudu masaj yaparak ovalamak kan dolaşımını hızlandırır. Banyodan sonra, uygun bir nemlendiriciyle vücuda masaj yapılmalıdır.


5- Uyku Düzeni: Düzenli uyku, vücudu ve cildi dinlendirir. Stresi azaltır. Günde ortalama 8 saat sağlıklı bir uyku, cildin yorgun ve bitkin görünmesine , göz altı morluklarının oluşmasına engel olur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi