Diyet Yapmadan Zayıflama Formülleri

Fazla kilolar, pek çok kadının problemidir. Daha büyük bir sorun ise, kilo verdikten sonra, tekrar almaktır. Fazla kilolar sizi rahatsız etmeye başladığında, bunalıma da girmeye hazırsınızdır.
    Burada anlatacağımız bir kaç formülü düzenli olarak uygulayabilirseniz, hem yavaş yavaş fazla kilolardan kurtulabilir, hem de bu düzeni hayatınıza oturttuğunuzda, kazandığınız formu, koruyabilirsiniz.

1- Kilo alımının en fazla görüldüğü mevsim, şüphesiz kış aylarıdır. Bu nedenle, özellikle kış aylarında, hareket oranını artırmak, günde hiç olmazsa yarım saatlik yürüyüşler yapmak, ev içinde kalori yaktıracak aktivitelerde bulunmak, bol su ve sıvı tüketimi, bu zamanlarda kilo alımının en aza inmesine yardımcı olacaktır.

2- En fazla kilo aldıran besinler, hepimizin bildiği gibi, karbonhidratlı gıdalar ve özellikle ekmektir. Ekmek, sofralarımızın vazgeçilmez besini olduğu için, tamamen vazgeçmek zordur. En güzeli, önce, her öğünde birer dilim eksiltmek, zamanla mümkün olduğu kadar azaltmaktır.

 3- Fazla kiloların, bir başka nedeni de, şekerdir.
Öncelikle, çay, kahve gibi içeceklerde kullandığınız şeker miktarını yavaş yavaş azaltmakla işe başlayabilirsiniz. Şerbetli tatlılar, sütlü tatlılardan daha fazla kalori içerir. Bu nedenle, tatlı ihtiyacı hissettiğinizde, bunu sütlü tatlılarla gidermeye çalışmak, kilo alımını azaltmak için faydalı olacaktır.

4- Öğün aralarında atıştırma alışkanlığınız varsa, bunu cips, çerez, çikolata gibi kalorisi yüksek yiyecekler yerine, meyveyle gidermeyi alışkanlık haline getirin. Meyveler, doğal şeker içerir. Kalori miktarları düşüktür. Posalı gıdalar olduğu için, aynı zamanda toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcıdır.

5- Hareketsizlik, son yılların, en önemli sorunu ve kilo alımının da en önemli nedenlerinden biridir. Kendiniz için, evde yapabileceğiniz basit egzersiz hareketleri belirleyin ve bunları her gün kısa süre de olsa düzenli olarak uygulayın. Hareketlerin süresini, her hafta beşer dakika kadar artırın. Hareketsiz olduğunuz zamanlarda da, örneğin TV izlerken, ya da internette gezinirken de, yapabileceğiniz basit hareketler bulun ve bunları mutlaka uygulayın.

6- Her gün bol miktarda sıvı tüketmeye özen gösterin. Özellikle kış aylarında, su tüketimi oldukça azalır. Günde kaç bardak su içtiğinizi kontrol edin ve bunu içebileceğiniz kadar artırın. Ortalama 5 bardak suyu, gün içinde içmeye gayret edin.

7- Bitki çayları, öğün aralarında, şeker ilave edilmeden, bir kaç damla limon suyuyla içilebilir. Bunlar form çayları olabileceği gibi, yeşil çay, ıhlamur, ada çayı gibi, sevdiğiniz bir bitki çayını da tercih edebilirsiniz.

8- Her sabah, aç karnına, limonlu ya da sirkeli ılık su içmeyi alışkanlık haline getirin. Gece vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Sabah kahvaltısını kesinlikle ihmal etmeyin. Akşam yemeğini, erken saatte yemeyi alışkanlık haline getirin ve hafif yemekler yiyin.
 Mümkünse, akşam yemeğinden sonra, yarım saatlik bir yürüyüş yapın. Bunu akşam yapamıyorsanız, gün içinde fırsat bulduğunuzda yapın. Akşam yemeğinden sonra, yatana kadar, sadece bir meyve, bitki çayı ve su dışında başka bir şey tüketmemeye özen gösterin.


 Buraya kadar anlattıklarımızın en azından bir kaçını uygulamaya başladığınızda, yavaş yavaş kilo alımının azaldığını ve bir süre sonra kilo vermeye başladığınızı göreceksiniz. Bunları uygularken, dikkat etmeniz gereken şey, bir süre sonra, fazla kilolardan kurtulunca, tekrar eski alışkanlıklarınıza dönmemeniz gerektiğidir. 
Unutmayın ki, kilo almak, kilo vermekten çok daha kolay ve çabuktur. Verdiğiniz o kadar emek ve gösterdiğiniz onca

çaba, bir hafta içinde boşa gidebilir. Verdiğiniz kiloları tekrar almamak sizin elinizde.

Kısa sürede kilolarınızdan kurtulmanızı sağlayan gm diyeti hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
https://sihirliinciler.blogspot.com.tr/2017/10/bir-haftada-sekiz-kilo-verdiren-gm.html

Sağlıklı kilo vermek konusunda, şu yazımız da ilginizi çekebilir:

https://sihirliinciler.blogspot.com.tr/2017/10/kilo-aldrmayan-saglkl-abur-cuburlar.html

Yorumlar

  1. Blogunuzu takibe alıyorum Faydalı bilgiler var

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler :) Sizin blogunuz da çok hoş. İzlemedeyim, sevgiler ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi