Cilt lekeleri için sekiz doğal maske tarifi


Cilt lekeleri birçok sebebe bağlı olarak yüzde oluşabilir.Cilt lekeleri, sivilce lekeleri, yaşlılık lekeleri, hamilelikte oluşan lekeler, doğuştan gelen lekeler ve hormonal dengeye bağlı olarak gelişen lekeler olarak karşımıza çıkar.

 Lekelerin oluşmasında en büyük etken ise melanin pigmentinin ciltte belli bölgelerde birikmesi ile meydana gelmesidir. Bu lekeleri en çok tetikleyen faktör ise güneştir. Güneş lekelerinin düzenli ve sistemli bakımı yapılmaz ise kalıcı olabilir.

 Ciltteki lekeleri, sağlıklı bir şekilde tedavi edip önlemek için ilk önce sebebinin araştırılması gerekir. Eğer tıbbi bir etkenden kaynaklanıyor ise, doktor kontrolünde cilt beyazlatıcı ilaçlar kullanılmalıdır.  Bazı bitkisel yöntem ve maskeler ile de cilt lekeleri giderilebilir. Güneş ışınlarından kaynaklanan cilt lekelerini gidermek için başlıca maskeler aşağıda yer almaktadır.                                                      

 1-Limon Maskesi: 
Yarım çay kaşığı karbonata, bir ya da iki damla limon suyu sıkılarak, karıştırılır. Bu karışım yüzdeki lekeli bölgelere sürülür.  Limon, cilt lekelerinin giderilmesinde kullanılan en güzel organik ilaçtır. Hiçbir kimyasal ile uğraşmadan cildin rengini muhafaza edip, lekeleri açar. Ancak bilinçsiz kullanılan limon maskesi, lekelerin artmasına sebebiyette verir. Bu maske yapıldıktan sonra güneşe çıkılmaması gerekir. Akşamları ve kış zamanları yapılırsa daha iyi sonuç elde edilir. Limon maskesinin haftada bir yapılması gerekir.

2-Vitamin Maskesi: 

A, E ve C vitamini güneş lekelerinin oluşumunu engelleyen maskedir. Özellikle C vitamini cildi besler ve renk düzenini sağlar. A, E ve C vitaminlerinin serum yani sıvı hali alınarak hepsi karıştırılır ve cilt lekelerinin yoğun olduğu alanlara sürülür. Ayrıca E vitamini ciltteki kırışıklıkların oluşumunu engeller. Cildi gençleştirerek parlaklık verir. Haftada 2 defa yapılması tavsiye edilir.                                                                                                     

3-Karbonat Maskesi:


1 yemek kaşığı ev yoğurdunun içerisine 1 çay kaşığı karbonat katılarak, karıştırılır. Bu karışım cildin tamamına sürülmez. Sadece cilt lekeleri üzerine sürülür. Ciltte 10 dakika bekletildikten sonra cilt iyice yıkanır. Karbonat etkili bir madde olduğu için fazla bekletilmemesi, gerekir. Cildin tahriş olmasına sebebiyet verebilir. Karbonat etken bir madde olduğu için haftada bir yapılması gerekir.                                                           
4-Sirke Maskesi:
Sirke asırlardır kullanılan inanılmaz bir antioksidan maddedir. Cildi mükemmel temizler. Sadece cilt için değil tüm bedene de faydası vardır. Sirke su ile inceltilerek içildiğinde barsakları etkin bir şekilde temizler. Haftada iki kez yapıldığında daha iyi sonuç verir.

5-Aspirin Maskesi:
 2 adet aspirin 1 çorba kaşığı suyun içerisinde eritilir. İçerisine yarım çay kaşığı bal konularak karıştırılır. Cilt lekeleri üzerine sürülür. 10 dakika ciltte bekletilir. Soğuğa yakın ılık bir su ile cilt iyice yıkanır. Daha sonra cilde bir nemlendirici sürülür. Aspirin asitli olduğu için cildin pH dengesini değiştirir, bu dengeyi sağlamak için nemlendirici sürülmelidir.

6-Kavun Çekirdeği Maskesi:

Kavun çekirdeğinin cildi temizleme özelliği bulunmaktadır.  1 yemek kaşığı kavun çekirdeği iyice ezilir, suyu çıkarılır. İçerisine 2 damla limon suyu,  2 aspirin, 1 çay kaşığı bal, 1 çorba kaşığı kefir konularak karıştırılır. Daha sonra bu karışım lekeli alanlara sürülür. Hatta yüze sürülen bu karışım yıkanmasa da olur. Cildi beyazlatan besleyen bir özelliği vardır. 
7-Pirinç Maskesi: 
Bir avuç pirinç bir bardak su ile iyice kaynatılır. Kaynayan pirinç suyunun altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan pirinç suyu sabah akşam lekeli alanlara sürülür. Pirinç suyu buzdolabında iki ya da üç gün muhafaza edilir. 
Ancak bu maske hafif cilt lekelerine uygulanır.

8-Soğan Maskesi: 
2 tane soğanın kabukları soyularak suyu çıkarılır. 2 yemek kaşığı doğal sirke (elma) ile karıştırılır. Cilt lekelerinin olduğu bölgelere sürülür. 10 ya da 15 dakika bekletildikten sonra cilt iyice yıkanır. Soğan ve sirke, beden ve sağlık için mucize besinlerdir. Cilt için de inanılmaz faydaları vardır.

Şu konu da ilginizi çekebilir:
sivilce ve cilt lekeleri için limon

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi