Kuru Ciltler İçin 5 Doğal Nemlendirici Tarifi




Kuru ciltler, cilt türleri arasında, en hassas ve en çok özen gösterilmesi gereken cilt tipidir. Dış etkenler, mevsim geçişleri, soğuk ve sıcak farklılıkları gibi faktörler, kuru ciltleri olumsuz şekilde etkiler. Kuru cilt tipine sahip kişilerin, özellikle çok sıcak ve çok soğuk havalarda, cilt bakımına ayrı bir özen göstermeleri gerekir. 


Kuru ciltlerde ortaya çıkan sorunlar ve alınması gereken önlemler nelerdir?


Yaz aylarında havaların ısınması ve kışın da soğuk ve sert iklim koşulları, vücutta nem oranının azalmasına ve dolayısıyla cildin kurumasına neden olur. Kimyasal madde içeren temizlik ürünleriyle ve suyla aşırı temas da, özellikle kuru ciltlerin daha fazla kurumasına neden olan etmenlerdir. Nemini kaybeden cilt üzerinde çatlaklar oluşur, deri soluk ve çirkin bir görünüm alır.

Kuru cilde sahip kişilerin, öncelikle bol sıvı tüketmeleri, böylece vücudun nem dengesini düzenlemeleri çok önemlidir. Temizlik gibi kimyasal maddelerle temas edilmesi gereken durumlarda, koruyucu eldiven kullanılmalı, banyo sonrasında ve eller her yıkandığında mutlaka uygun bir nemlendirici kremle cildi beslemelidir.

 Soğuk ve sıcak havalarda, açık havaya çıkarken, yüz, eller ve dirsekler gibi açıkta kalan bölgelerin, nemlendirici kremle korunması, kış aylarında dışarı çıkarken eldiven kullanılması da, kuru ciltlerin tahriş olmasını önlemek açısından önemlidir.

Kuru ciltler, doğal yöntemlerle nasıl nemlendirilir?

Yukarıda saydığımız koruyucu önlemlerin yanında, evde kolayca hazırlanabilecek doğal kürlerle, kuru ciltlerin nemlendirilmesi sağlanabilir. Hazırlanması ve uygulaması oldukça pratik olan bu kürlerden, bayanların en sık kullandığı, en etkili beş adet doğal nemlendirici maske tarifini burada sizlerle paylaşıyoruz:



1-Bal ve Süt Maskesi 

Kuru ciltlerin nemlendirilmesi için, en çok kullanılan ve en etkili iki  besin maddesi, bal ve süttür. Bu iki ürün bir araya geldiğinde, harika bir doğal nemlendirici ortaya çıkar. Bal ve süt maskesini hazırlamak için, 2 yemek kaşığı balı 2 yemek kaşığı sütle güzelce karıştırın. Yüz, boyun ve eller gibi en çok kuruyan bölgelere , masaj yaparak sürün. 15- 20 dakika beklettikten sonra, ılık suyla yıkayarak temizleyin.

Cildinizin kurluk derecesine göre, haftada bir ya da iki kez, düzenli olarak uyguladığınızda, cildinizdeki doğal nemlenmeyi fark edeceksiniz.

Yulaf maskesi:

Kuru ciltler için bir başka etkili doğal nemlendirici de yulaftır. Yulaf maskesi, ilk uygulamadan sonra bile, cildi derinlemesine nemlendiren, kırışıklıkları önleyen ve canlı bir görünüm kazandıran bir maskedir.

 Bu maskeyi hazırlamak için, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Üzerine, 2 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Elde edilen yulaf maskesini, yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ilık suyla yıkayarak cildinizi arındırın. 

Nemlendirici etkisi büyük olan yulaf maskesini, haftada sadece 1 kere uygulamak bile, kuru ciltlerin yumuşak ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır.

2- Yumurta sarısı maskesi:

Yumurta, içerdiği besin ögeleri bakımından vücut sağlığı için yararlı bir besin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu değerli besin maddesi, cilde uygulandığında da, cildi besleyici, canlandırıcı ve nemlendirici özelliğe sahiptir. 

Yumurta sarısı maskesini hazırlamak için, bir yumurtanın sarısını 1 tatlı kaşığı balla güzelce çırpın. Üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın. elde ettiğiniz karışımı, kuruyan cilde maske şeklinde uygulayıp 10- 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla bolca yıkayıp kurulayın. 

3-Avokado maskesi:

Vitaminler ve mineraller bakımından oldukça zengin olan avokado, besin olarak tüketildiğinde, vücuda sayısız faydaları olduğu gibi, içeriğinde bulunan E vitamini ve proteinler nedeniyle de, cilde ve saçlara da son derece olumlu etkileri olan bir meyvedir. Özellikle cilt kırışıklıklarında ve yorgun ciltlerde etkisini gösteren avokado, içeriğindeki yağlar sayesinde kuru ciltleri nemlendirmede de etkilidir. 

Kuru ciltler için avokado maskesi hazırlamak için, 1 adet avokado meyvesi çatalla güzelce ezilir. İçine bir tatlı kaşığı kadar tereyağı katılıp iyice karıştırılır. Elde edilen karışım, yüz ve boyun bölgesine sürülür. 20 dakika bekletilip yıkanır.
Kuru ciltler için en etkili doğal nemlendiricilerden biri de elmadır. 

Elma maskesi:

Elma maskesi için, bir adet elma rendelenir. 2 çay kaşığı süt, 2 çay kaşığı tereyağ eklenip güzelce karıştırılır. Polene alerjisi olmayanlar, bu karışıma , 2 çay kaşığı da polen ekleyebilirler. Elma maskesini, haftada iki kez cildinize uygulayabilirsiniz. 

Bu da ilginizi çekebilir;

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi