Dünyanın En Güçlü Doğal Nemlendiricisi: Shea Butter




     Shea butter, Afrika’nın tropik bölgelerinde yetişen, 25 metreye kadar uzayabilen karite ağacının ceviz büyüklüğündeki meyvelerinden çıkarılan bir yağdır. Karite ağacının ömrü 250 yıl kadardır ve meyve vermeye ancak 25. Yılından sonra başlar. Bu nedenle oldukça kıymetli bir ağaçtır. Shea buttera, çıkarıldığı ağacın adı nedeniyle karite yağı da  denir.
 Shea butter'in faydaları nelerdir?
       Shea butter dünyada bilinen en güçlü nemlendirme özelliğine sahip doğal bir maddedir. Cilt için çok faydalı bir yağ olan shea butter cildi nemlendirir, pürüzsüz hale getirir ve genç kalmasını sağlar. Cildi derinlemesine nemlendirerek hücre yenilenmesini uyarır ve dolayısıyla shea butter nemlendirme ile birlikte yaşlanma karşıtı bir rol de üstlenir.
       Pek çok kozmetik firmasının kozmetik ürünler üretiminde öncelikli tercihlerinden olan shea butter karite yağı, cilt üzerinde bulunan gözenekleri tıkamaz. Cilt tarafından iyi emilir. Cildi muhteşem bir şekilde nemlendirir ve kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir.

Sağlıklı bir beslenme programıyla birlikte doğal ürünlerle cildin desteklenip bakımının yapılması, cildin genç kalmasını ve bakımlı ve sağlıklı olmasını sağlar. Shea butter ( karite yağı) doğaldır. İçeriğinde trigliseritler, oleik asit, E ve A vitamini vardır.  Omega – 6  ve yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. İçeriğinde bulunan ve her biri cilt için çok kıymetli olan bu maddeler cilt bakımı için çok zengin bir kaynak olmasını sağlamaktadır.
Shea Butter Nasıl Kullanılır?
       Shea butter cilde direk olarak uygulanabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Ayrıca evde hazırlanan doğal maskelerin ve ya bakım ürünlerinin içerisine karıştırılarak da uygulanabilir. Makyaj öncesinde cilt üzerine ince bir tabaka halinde sürülerek, cilde yedirilebilir. Makyajın pürüzsüz ve düzgün görünmesini sağlar. Cildin rüzgar, güneş, soğuk gibi olumsuz hava koşullarından olumsuz etkilenmesini önler.

      Shea butter (karite yağı) tüm vücut için çok güzel bir nemlendiricidir. Duştan çıkınca tüm cilde uygulanması cildin elastikiyetini arttırır.
  Shea butter'in, saç bakımında faydaları nelerdir?  

Saç bakımı üzerinde de çok faydalı olduğu bilinen shea butter. saç dibindeki gözenekleri tıkamadığı için ve yüksek bir emilim oranına sahip olduğundan dolayı, kuru saçları nemlendirmede rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca saçların parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Saç sağlığını korumada etkilidir. İşlem görmüş ve yıpranmış saçların yeniden sağlıklı olmasını sağlar. Saç uçları çabuk onarılır, saç dipleri ve kuru saç derisi yeniden nem kazanır.
Shea butter (karite yağı) doğal olduğu için bebek cildini nemlendirmek için de çok rahatlıkla kullanılabilir. Bebeğinizin tüm vücuduna masaj yaparak uygularsanız bebeğinizin hem cildi yumuşacık ve sağlıklı olacaktır hemde bebeğiniz masajın etkisiyle güzel bir uyku uyuyacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi