Sivilce ve Cilt Lekelerinin Düşmanı: Limon


                                                                                Bilindiği gibi sivilceler (Akne vulgaris) ergenlikten itibaren zaman zaman kapımızı çalan ve hiç de hoşlanmadığımız davetsiz misafirler olarak hayatımızda yer etmektedir. Hiç beklemediğimiz anlarda, özellikle gözle görünen bölgelerde ortaya çıkmaları bizleri zor durumlarda bırakabilir.

Beslenme şeklimize, cilt tipimize ya da strese bağlı olarak vücudumuzun pek çok bölgesinde oluşan sivilceler iltihaplanarak yayılma özelliğindedir ve değdiği yeri enfekte eder. Bu yüzden sivilcelere dokunmak ya da onları patlatmak sivilcelerin giderilmesi konusunda bir yarar sağlamaz, aksine yayılmasına ve leke bırakmasına da zemin hazırlar.
     Sivilcenin giderilmesi aslında düşündüğümüzden daha kolaydır. Hem fazla zamanımızı almayacak hem de ekonomimizi zarara uğratmayacak olan “limon” bizi düşündüğümüzden daha fazla memnun edecektir. Sadece başlamak yeterli.

Limon Cilde Nasıl Uygulanır?
Yarım limonu sıkıp, pamuk yardımı ile yüzümüze hafifçe uygulayalım. 15 dakikak bekletip iyice giderilene kadar durulayalım. Bu da zor geliyorsa limonu hiç sıkmadan küçük bir parça kesip cildimizde gezdirerek de uygulayabiliriz. İşte bu kadar basit!
Bu uygulamayı her gün bir kez yapmakta hiçbir sakınca yoktur.

Limon Ciltte Ne Gibi Değişikliklere Neden Oluyor?
  •  Antioksidan ve anti bakteriyel olma özelliği ile ciltte rsivilcenin oluşturduğu enfeksiyonu durdurur. Bu da sivilcenin yayılımını engeller ve sivilceye yerinde müdahale eder.
  • C vitamini, kalsiyum, demir, fosfor ve daha bir çok mineralce zengin olduğundan, cildin ihtiyacı olan neredeyse her şeyi karşılamış oluruz.
  •  Limon, sadece sivilce için değil, geçmeyen yara izleri ve pul pul olmuş deri için de tedavi edici özelliktedir. Bu yüzden kepeğe de çok iyi gelir.
  •  Limonun renk açma ve parlatma özelliği de vardır. Bu da sivilce kaynaklı inatçı cilt lekelerinin giderilmesinde yardımcı olur.
  • Cildi büzüp daralttığı için kırışıklıklara da iyi gelir.


 
Kişiden kişiye fark göstermekle birlikte çoğunlukla uygulamanın ilk gününden itibaren gözle görülebilen bir değişim fark edilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar!

 Bu uygulamayı yaptıktan sonra iyice durulamadan güneşe çıkılmamalıdır. Limon asidi, cildi güneşe duyarlı hale getirmektedir, cildimiz zarar görsün istemeyiz.
 Bunun dışında limonun zararı diğer her şeyde olduğu gibi aşırı kullanım sonucu oluşur. Aşırıya kaçılmadığı sürece limon, her türlü cilt tipi için uygun özelliktedir.

Cilt lekeleri ile ilgili diğer bakım önerilerini şuradaki yazımızda bulabilirsiniz:
cilt lekeleri için doğal bakım önerileri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi