Avokado Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?


Besleyici içeriğiyle sağlığımız için oldukça faydalı bir besin olan avokado bu özelliğinin yanında maske şeklinde cilde uygulandığında ise ciltteki kırışıklıkları gidermeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca avokado maskesi cildi besleyerek hücrelerin yenilenmesinde fazlasıyla etkili doğal bir maskedir.
Avokado, içeriğinde cilt sağlığı için faydalı birçok vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Bu özelliği ile cildin kuruyup çatlamasını önler ve cildin nemli kalmasına yardımcı olur.
Kuru ve yaşlanmış cildi yenilemek ve daha canlı olmasını sağlamak için, avokadonun suyu ya da yağı uygun kullanıldığında yeterli olmaktadır.
Avokado, sigara, alkol ya da cildin bozulmasına neden olan diğer zararlı etkenlerin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur.

Avokadonun cildimize kattığı bazı yararlardan bahsettiğimize göre, doğanın bize sunmuş olduğu bu harika meyve ile yapacağınız avokado maskesinin nasıl yapıldığını anlatmaya başlayabiliriz.
İşte o muhteşem avokado maskesi;
Malzemeler:
- İyice olgunlaşmış yarım avokado
- Yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar bal
- Bir çay kaşığı kadar badem yağı
Hazırlanışı:
Öncelikle avokadoyu güzelce ezin ve püre kıvamına getirin. Daha sonra püre haline gelen avokadonun üzerine balı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra da bu karışıma yavaş yavaş badem yağını ekleyin.
Yaptığınız avokado maskesini, daha iyi sonuç almanız için temiz cilde uygulamanız gerekmektedir. Cildinize bu maskeyi sürdükten sonra yaklaşık 20 dakika kadar bekleyin. Süre bittikten sonra da ılık su yardımıyla cildinizi maskeden arındırın ve yüzünüzü yumuşak bir havlu ile kurulayın. Yapacağınız bu maskeyi haftada bir ya da iki kere cildiniz üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Bu maskeyi düzenli olarak uyguladığınızda cildinizin daha parlak ve tazelenmiş olduğunu göreceksiniz. Hem avokadonun besleyici içeriği hem de bal ve badem yağı cildiniz için gereken besleyici içeriği sağlayacaktır. Ayrıca avokado maskesini peeling uyguladıktan sonra yaparsanız, sonuca daha hızlı ulaşmanız kolaylaşacaktır.

Cilt Kırşıklıklarını önlemeye yardımcı bir başka doğal uygulama, atkestanesi kremi tarifine şuradan ulaşabilirsiniz
https://sihirliinciler.blogspot.com.tr/2017/10/cilt-krsklklar-icin-dogal-cozum-at.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi