Yaz Aylarında Maden Suyu İle Cildinize Işıltı Katın

Ciltte oluşan siyah noktalar, geniş gözenekler, parlamalar, yağlanmalar gibi cilt problemleri pek çok kişinin canını sıkan bir durum. Özellikle yağlı ya da karma cilt tipine sahip kişilerde bu problemler sık sık görülüyor. Yaz aylarında sıcaklığın artması ve terleme de cilt problemlerini arttıran bir diğer faktör. Terleme ile ciltteki yağlanma artıyor ve özellikle sivilce, siyah nokta gibi problemler daha çok baş gösteriyor. 
Piyasada yağlı ciltlerden kaynaklanan problemlerin çözümü için pek çok farklı ürün satılıyor. Tonikler, cilt maskeleri, sabunlar, yüz temizleme jelleri gibi ürünlerin çoğu piyasada kendine geniş yer buluyor. Bu ürünlerin fiyatları kimi zaman yüksek meblağlara ulaşabiliyor. Daha düşük fiyatlı ürünler de piyasada kendine yer bulmuş olsa da kalitesiz ürünler paraben gibi kimyasallar içerebiliyor. Düşük kaliteli cilt bakım ürünleri kimi zaman alerjik reaksiyonlara da sebep olabiliyor. 

Oysa cilt sorunlarınızdan kurtulmanın çok kolay ve ucuz bir yolu var. Hemen hemen her markette satılan doğal maden suları, hem içmek için hem de cilt bakımı yapmak için çok sağlıklı bir alternatif. Zengin mineraller içeren maden suları, cildini yıpratmadan temizleyerek yumuşaklık katıyor. Özellikle sivilce, siyah nokta ve gözenek genişlemesi gibi sorunlara iyi gelen maden suyu, evde hiç çaba harcamadan güzelliğe kavuşmanıza yardım edecek. Şimdi sizlere maden suyunu nasıl yüz temizliğinde kullanacağınızı anlatacağız. 
Yarım şişe doğal mineralli suyu ufak bir kaba boşalttıktan sonra içine bir çorba kaşığı gül suyu ekleyin. Gülsuyu hem cildinizi temizlemeye yardımcı olacak, hem de hoş bir koku verecektir. Hazırladığınız bu karışımı bir pamuk yardımı ile yüzünüze bolca sürün. Bu işlemi karışımın tamamı yüzünüze ulaşıp yüzünüzü iyice yıkayana kadar sürdürün. Daha sonra cildinizi sadece su ile durulayın. Bu basit yüz temizleme karışımı cildinize çok iyi gelecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi