Bir Haftada Sekiz Kilo Verdiren GM diyeti

Kilo almak ne kadar kolaysa onları geri vermek de bir o kadar zordur. Bu nedenle, mümkün olduğu kadar hızlı kilo kaybettiren diyet programları tercih edilir bayanlar tarafından. 
Şok diyetler olarak bilinen bu tür zayıflama programları, diyet uzmanları tarafından pek önerilmez. Buna rağmen, fazla kilolarından bir an önce kurtulup güzel bir görünüme sahip olmak isteyen kadınlar çoğunlukla şok diyetlerden birini uygulamayı seçerler.
GM diyeti, hızlı kilo verdiren şok diyetler arasında en sağlıklı olanıdır. Çünkü bu diyet programında yiyecek kısıtlaması yoktur. Vitaminler, proteinler, karbonhidrat ve su gibi önemli besin ögeleri, bir haftalık diyet süresince, düzenli bir şekilde tüketilen besinlerle birlikte alınır. Bu şekilde, sağlıklı bir şekilde beslenirken, vücut antioksidanlardan arınır ve bir hafta sonunda genelde 7-8 kilo verilmiş olur.

Bir Haftalık GM Diyeti Listesi:

Birinci gün:
Yedi günlük bir program olan GM diyetinin ilk günü sadece meyve yenir. Muz haricinde her çeşit meyve istenildiği kadar tüketilebilir. Öğün aralarında bol miktarda su ve bitki çayı içilerek vücudun sıvı ihtiyacı karşılanmalıdır. Gün içinde, 2 veya 3 kâse, GM lahana çorbası içebilirsiniz. ( GM diyet çorbası tarifini listemizin sonunda vereceğiz.)

İkinci Gün:
GM diyetinin ikinci günü sebze tüketimine ayrılmıştır. Gün içinde dilediğiniz sebzeyi, çiğ veya haşlanmış olarak tüketebilirsiniz. Sabah kahvaltısında, bir adet haşlanmış patatesi, az miktarda tereyağı ve pul biberle tatlandırıp yiyebilirsiniz. Diğer öğünlerde, sirke ve limonla lezzetlendireceğiniz, mevsim sebzelerinden hazırlanmış salatalar önerilir. Öğün aralarında, bol miktarda sıvı tüketimi, bugün ve diyet programının sonraki günlerinde de, dikkat edilmesi gereken önemli bir noktadır.
Yine ikinci gün boyunca da, GM diyet çorbasından istediğiniz kadar içebilirsiniz.

Üçüncü Gün:
GM diyet programımızın üçüncü gününe geldiğimizde, fazla kilolarınızın, yavaş yavaş azaldığını fark edeceksiniz. Üçüncü günün yemek listesi, ilk iki günün karışımı şeklinde hazırlanmış. Yani gün boyunca hem sebze hem de meyve çeşitlerinden istediğiniz miktarda tüketebilirsiniz. Muz ve patates, günün yasaklı besinleri… Bunların dışında, kavun veya karpuzu meyve olarak tercih edebilir, sebzeleri de haşlayarak ya da çiğ olarak salata şeklinde hazırlayabilirsiniz. GM diyet çorbası, tok tutması ve yağ yakıcı özelliğinden dolayı, gün içinde yine birkaç kâse içilebilir.

Dördüncü Gün:
Bugün, diyet programının tam ortasına gelmiş oluyorsunuz. Günün tüketilmesi gereken besinleri sadece muz ve süt… Bu iki besini, dilerseniz ayrı ayrı dilerseniz de karıştırıp püre haline getirerek tüketebilirsiniz. Muzun üst sınırı 8 adettir. Süt ise en fazla 4 bardak içebilirsiniz. Açlığınızı yatıştırması için, yine öğün aralarında GM diyet çorbasından faydalanın.

Beşinci Gün:
GM diyetinin beşinci günü, tamamen hayvansal gıdalara ayrılmış. Az yağda, teflon tavada kızartılmış ya da ızgara yapılmış balık, tavuk veya yağsız dana eti, günün favori yiyecekleri. Sabah kahvaltısında et yemek tuhafınıza giderse, az yağlı kıymadan hazırlanmış iki üç adet köfte, yanında küçük bir kâse GM diyet çorbası önerilebilir. Diğer öğünleri, damak tadınıza göre, haşlanmış et, tavuk veya balıkla düzenleyebilirsiniz. Bugün için sıvı alımı miktarını, diğer günlere göre artırmanız önemlidir. Gün boyunca, 8-10 bardak su mutlaka içmelisiniz.


Altıncı Gün:
GM diyet programının sondan bir önceki gününe geldiğinizde, vücudunuzdaki değişimi artık gözle görülebilir şekilde fark edebilirsiniz. Bugünün beslenme listesi, protein, vitamin ve mineral ağırlıklıdır. Yani altıncı gün yemeniz gerekenler, sadece et ve sebzedir. İkinci günde hazırladığınız türde sebze salataları ve haşlanmış ya da ızgara yapılmış az yağlı dana eti veya köfte, bugünün öğün önerileri olabilir.

Yedinci Gün:
Büyük bir kararlılıkla başladığınız ve azimle sürdürdüğünüz GM diyet programının son gününe geldiniz. Bugünün sonunda, en az 7 veya 8 kilo fazlalıktan kurtulmuş olacaksınız. Son günün yiyecek listesi ise, ikinci günle aynı. Yani sınırsız sebze ve meyveden oluşuyor. Yine yağ yakıcı ve antioksidan özelliği taşıyan GM diyetçorbasından da mutlaka tüketmeyi ihmal etmeyin. Yedinci günün listesinde, ek olarak, taze sıkılmış meyve suyu ve kepekli pirinçle hazırladığınız pilav da bulunuyor.

GM Diyetini Uygularken Dikkat Edilecek Noktalar


  • Diyet programı boyunca her gün en az bir litre su içmeye özen göstermelisiniz.
  • DM diyet çorbasından, her gün en az iki kase, öğünlerinize eklemelisiniz.
  • Artık hepimizin bildiği bir gerçek şudur: Hızlı verilen kilolar, dikkat edilmediği sürece, aynı hızla geri alınır. Bu nedenle, diyet sonrasında da beslenme alışkanlıklarınızda, aynı özeni mutlaka göstermelisiniz.
  • GM diyeti, kesinlikle, bir haftadan uzun bir süre uygulanmamalıdır. Diyet bitiminden sonra, yeni bir diyet programı için, en az bir ay süre geçmelidir.
  • Unutulmaması gereken bir başka konu da, egzersizle desteklenmediği sürece, yapılan hiçbir diyetin sağlıklı zayıflama sağlamadığıdır. Bu yüzden, gerek diyet süresince gerekse sonrasında, vücudunuzun en fazla yağ biriken bölgelerine yönelik egzersizleri mutlaka yapmalısınız.
  • Son olarak, GM diyet programını uyguladığınız süre içinde, alkol kesinlikle alınmamalı, çay ve kahve türü kafeinli içecekler ise mümkün olduğunca az tüketilmelidir. 

GM diyet çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz:
Gm diyet çorbası tarifi





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi