Kilo aldırmayan sağlıklı abur cuburlar hangileridir?

İnsanoğlu her zaman kendine ait düzgün hatlara sahip bir vücut ister.Formda kalmak isteyen bayan ya da erkek birçok insan için bu geçerlidir. En doğal isteklerimiz arasında sağlıklı şekilde hareket etmek, yediğimizi kendinize yakıştırmak ve yaşamak şeklinde isteklerimiz olmaktadır. Hayatımızı zorlaştıran nedenlerden bir kaç tanesi ayaküstü yediğimiz yemekler, yürüyüş imkânlarının yeteri kadar olmaması, düzensiz uyku ve özellikle bayanlardaki doğum sonrası kilolar sayılabilir.
Formumuzu korumak için düzenli uyku, diyet yapma ve spor gibi imkanlarımız olmasa da yediklerimize dikkat ederek bunu gerçekleştirebiliriz. Elbette ki en önemli ihtiyaçlarımızdan birisi de yemek yemektir ancak ihtiyacımız olandan fazlasını tükettiğimizde bu kalorileri yakaladığımız durumda kilo almamız kaçınılmazdır. Bu saydıklarımıza göre yediğimize ne şekilde dikkat etmeliyiz. Karnımız acıktığında ve canımız istediğinde gibi durumlarda kendimizi nasıl tutabiliriz.
Bu makalemizde sağlıklı şekilde kilo aldırmayan abur cuburlardan bahsetmeye çalışacağız.
Maydanoz ve yoğurt: Yediklerimizi daha hızlı yakabilmek için yoğurt ve maydanoz karıştırarak tüketebiliriz. Ayrıca rahatlamanızı ve vücudumuzdaki şişkinliği azaltacak bir öneri ise yoğurt yemenizdir.

Leblebi ve Kuru Üzüm:
Leblebi ve kuru üzüm her daim rahatlıkla cebinizde dahi gezdire bileceğiniz ve tüketebileceğiniz bir çerez türüdür. Ayrıca besin değeri oldukça yüksektir.
Ceviz: Ceviz, Omega 3 açısından çok zengindir. Abur cubur şeklinde yenilse de oldukça Ttk tutucu özelliğe sahiptir. Ayrıca yediğiniz yemek miktarını büyük ölçüde engeller. Sizin enerjik ve zinde kalmanızı sağlar.
Ceviz, Yulaf ezmesi ve Yoğurt: Bu başlıkta toplanan bu besinler oldukça sağlıklıdır. Aynı şekilde metabolizmayı da hızlı şekilde çalıştırır.
Ayran: Yaz günlerinde keyifle tüketilen bir besin türüdür. Özellikle ayranla soda karıştırılıp tüketildiğinde farklı bir tat elde edilir. Yaz günlerinde su kaybı oluştuğu durumlarda ayran, rahatlıkla tüketilebilir.
Yukarıda saymış olduğumuz abur cuburlar, metabolizmayı hızlı şekilde çalıştırması yanında besin değerleri de oldukça yüksektir. Aynı zamanda kilo almamıza da engel olurlar. Unutmamamız gereken bir durumda, gün içindeki ana ürünlerimizi düzenli şekilde tüketmeliyiz. Protein, zengin vitamin ve dengeli karbonhidrat tüketmemiz önemlidir. Bu abur cuburlar diyet programlarında, ara öğün olarak tüketilebilir. Bu durum acıkmanızı önler. Aynı zamanda sağlıklı beslenmiş olursunuz. Fit ve düzgün bir vücuda sahip olabilmek için yediklerimize oldukça dikkat etmeliyiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi