Kış Aylarında El Bakımı İçin Pratik Formüller


Vücut bakımında en çok önem verilmesi gereken yerlerden biri de ellerdir. Sürekli havayla ve suyla temas halinde olan ellerimiz, özellikle kış aylarında, soğuk havanın etkisiyle kurumaya ve çatlamaya başlar. Bu nedenle, kış aylarında el bakımına, diğer aylardan daha fazla önem vermek gerekir.

Elleri her yıkamadan sonra nemlendirici krem sürmek, ev işlerini yaparken eldiven kullanmayı alışkanlık haline getirmek, soğuk havalarda dışarı çıkarken, ellere krem sürüp eldiven giymek, el bakımında dikkat edilmesi gereken noktalardır. Bunların dışında, ellerimizin bakımlı ve güzel görünmesi için, evde uygulayabileceğimiz basit formüller vardır. Bunlardan bazılarının tarifi ve uygulaması şöyledir:


Ellerin yumuşaması için limonlu kür: 2 adet limon suyu,50 gram gliserin ve 30 gram badem yağı ile karıştırılır. 30 gram kolonya ve 2 yemek kaşığı pudra eklenerek karıştırmaya devam edlilir. Hazırlanan karışım cam bir kavanozda saklanabilir. Limonlu kürden ellere sürülür. Naylon eldivenler giyilerek 15 dakika bekletilir. Yıkadıktan sonra, ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Özellikle kış aylarında, 2 günde bir uygulayabilirsiniz.


Yumuşak eller için gliserin kürü: 3 yemek kaşığı gliserin, 3 tatlı kaşığı badem yağı ve 2 limonun suyu karıştırılır. 3 yemek kaşığı gül suyu ve 2 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenip karıştırmaya devam edilir. Aynı şekilde ellere sürülüp naylon bir eldiven geçirilerek 15 dakika bekletilir ve yıkanır. Uygulamayı haftada 3 kez tekrarlamak yumuşacık ellere sahip olmak için çok etkilidir.

El çatlakları için ballı kür: 2 çay kaşığı bal, küçük bir cezveye koyularak ateşte eritilir. İçine 4 tatlı kaşığı susam yağı, 2 tatlı kaşığı gliserin, 2 tatlı kaşığı da badem yağı eklenerek ısıtmaya devam edilir. Krem kıvamına gelen karışım ocaktan alınıp cam bir kavanoza koyulur. Akşamları yatmadan önce ellere sürülüp eldiven giyilerek yatılır. Sabah ılık suyla yıkanır.

El çatlaklarına papatya kürü: Bir bardak süt içine 2 tutam papatya konur. Bir gece bekletilir. Sabah papatyalı sütten ellere sürülüp eldiven geçirilir. 15-20 dakika sonra durulanır.

Doğal nemlendirici tarifleri de ilginizi çekebilir
kuru ciltler için beş doğal nemlendirici tarifi

Yorumlar

  1. Bilgilendirici bir yazı olmuş tebrikler.
    https://gizlifisilti.blogspot.com.tr/2018/01/gun-degil-bir-saniye-sonrasn-dahi.html
    İçimdeki Fısıltı'ya kulak verir misiniz?.. Yorumlarınız benim için değerlidir.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum :) İlk fırsatta blogunuzu ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. heeey saoool hep faydalı şeyler anlatıyon seeeen :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi