Maydanoz Limon Kürüyle 5 Günde 3 Kilo Zayıflayın

Özellikle kış mevsimi, kilo alımlarının arttığı bir dönemdir. Soğuk havanın etkisiyle, hareketlerin kısıtlanması, dolayısıyla metabolizmanın yavaşlaması, vücutta toksinlerin birikmesine yol açar. Terleme gibi doğal yollarla atılamayan toksinler, vücutta yağ birikimine ve sonuç olarak da fazla kilolara neden olur. Bu dönemde yapılan en büyük hata, bu durumu doğal karşılamak ve “yaz gelince zayıflarım” mantığıyla tembelliğe düşmektir.
 Oysa, birkaç kilo fazlalıktan kurtulmak, 8-10 kilo fazlalığı kaybetmekle uğraşmaktan daha kolaydır. Bu nedenle, en doğru olan, kilonuzun arttığını fark ettiğinizde, en azından, birkaç günlük bir detoks uygulayarak, baskülde görünen rakamların yükselmesine engel olmaktır.

Burada tarifini vereceğimiz maydanoz limon kürü, vücutta detoks etkisi gösteren, beslenme uzmanları tarafından önerilen ve faydası kanıtlanmış bir yöntemdir.

Maydanoz, antioksidan özelliği bulunan bir besin maddesidir. Aynı zamanda, A ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan maydanoz, ödem azaltıcı özelliğe sahiptir. Kadınların, belli dönemlerde karşılaştıkları, şişkinlik sorununu gidermeye yardımcıdır.

Limon, içeriğinde bulunan C vitamini ve sitrik asit sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Metabolizmanın çalışmasını hızlandırıcı etkisi olan limon, bu özelliği sayesinde toksinlerin vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olur.

Maydanoz ve limon birlikte kullanıldığında, toksinlerin atımı hızlanır, ödem azalır ve dolayısıyla bunlara bağlı olarak ortaya çıkan fazla kilolardan da kurtulunur.

Maydanoz ve Limon Kürü Tarifi:

14-15 dal maydanoz
1 adet limon
1 bardak su

Maydanozları saplarıyla birlikte blendıra koyun. Üzerine bir bardak suyu ve limon suyunu ekleyip güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz maydanoz limon kürünü, sabahları kahvaltıdan 10-15 dakika önce için. Bu kürü, her sabah taze olarak hazırlayıp tüketin. Maydanoz limon kürü için önerilen süre beş gündür. 
Genellikle, bu süre sonunda, vücut, toksinlerden büyük ölçüde arınmış olacaktır. Dolayısıyla, vücut ağırlığınızda, 2-3 kiloluk bir azalma fark edeceksiniz.

Maydanoz Limon Kürünü Uygularken Dikkat Edilecek Noktalar:

  • Maydanoz limon kürü, bir diyet programı değil detoks uygulamasıdır. Bu nedenle, belirli aralıklarla tekrar uygulamanızda bir sakınca yoktur. 
  • Tansiyon ve mide sorunlarınız yoksa, beş günden sonra ara vermeden 15 güne kadar uygulamaya devam edebilirsiniz. Ancak, limonun içerdiği asit nedeniyle, mide problemi olan kişilerin uzun süre uygulaması önerilmez.
  •  Aynı zamanda, kanı incelten ve dolayısıyla kan basıncını azaltmaya yardımcı olduğu bilinen limon, düşük tansiyon sorunu olan kişiler tarafından da dikkatli kullanılmalıdır.
  •  Bu kürü uygularken, midenizde yanma, baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü gibi sorunlarla karşılaşırsanız, uygulamaya ara vermeniz ya da karışıma eklediğiniz limonun miktarını azaltmanız faydalı olacaktır.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir
Bir haftada sekiz kilo verdiren gm diyeti

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi