Damla Sakızlı Revani Tarifi
Revani, geleneksel şerbetli tatlılarımızdan biridir. Pek çok
farklı revani tarifi bulmak mümkündür. Kek kıvamında hazırlanan hamuruna,
ceviz, fındık veya portakal rendesi gibi malzemeler ilave edilerek farklı
tatlar elde edilebilir. Bugün, pek yaygın olmayan farklı bir revani tarifini
sizlerle paylaşmak istiyorum. Hazırlanması biraz zaman ve emek isteyen bu
tarifi özellikle damla sakızını sevenlerin mutlaka denemelerini öneriyorum.🍰🍵
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 portakal ve 1 limon kabuğunun rendesi
4-5 adet damla sakızı
1 tutam nişasta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su
Muhallebisi için:
7,5 bardak süt
1 su bardağı şeker
350 gram nişasta
Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırıp toz şekeri ekleyelim.
Mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Sırasıyla, irmik, portakal ve limon kabuğu
rendesi, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Yağlayıp
hafifçe unladığımız yuvarlak bir borcama aktaralım. 180 derecede kızdırılmış
fırına sürelim. 35- 40 dakika kadar, içini çekip üzeri kızarana kadar
pişirelim.
Revani hamurunun pişmesini beklerken, bir yandan da şerbeti
hazırlayalım. Bunun için 5 su bardağı şekeri derin bir tencereye alıp üzerine 7
bardak suyu ekleyelim. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkıp kepçeyle
savurarak 5 dakika daha kaynatalım. 2-3 parça damla sakızını, bir tutam
nişastayla havanda dövüp toz haline getirelim. Fırından çıkardığımız revani
üzerine, toz damla sakızını serpelim. Biraz ılınmasını bekleyip, şerbeti de
ılık olarak üzerine gezdirelim. Üzerini yuvarlak bir tepsiyle kapatarak,
revaninin şerbeti çekmesini bekleyelim.
Damla sakızlı revaninin son aşaması olan muhallebinin hazırlanması
bölümüne geldik. Bunun için, öncelikle nişastayı bir kaba alalım. Üzerine bir
miktar süt dökerek inceltelim. Tencereye 7 bardak sütü koyalım. Ezerek
incelttiğimiz nişastayı azar azar süte ilave edelim. Bu sırada sütü sürekli
karıştırmayı ihmal etmeyelim. Nişastayı toz halindeyken süte karıştırırsak
topaklaşır ve ısındıkça ezilmesi zorlaşır.
Sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığında toz
şekeri ekleyelim. Kalan damla sakızlarını, daha önce yaptığımız gibi, az bir
miktar nişastayla havanda toz haline getirip süte ilave edelim. Birkaç dakika
daha karıştırarak pişirmeye devam edelim. Koyulaşıp muhallebi kıvamına
geldiğinde ocaktan alalım. Şerbetini çekmiş ve soğumuş revaninin üzerine eşit
miktarda yayalım.
Pürüzsüz bir görünüm elde etmek istersek, revani üzerine
dökmeden önce, muhallebiyi mikserle birkaç dakika çırpabiliriz. Damla sakızlı revaniyi buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra zevkimize göre, kare ya da üçgen
şekillerde dilimleyerek servis yapabiliriz.
💚 Afiyet olsun 💜.
Şerbetli tatlı seviyorsanız şu tarifimiz de ilginizi çekebilir 😉
kolay kalburabastı tarifi
💚 Afiyet olsun 💜.
Şerbetli tatlı seviyorsanız şu tarifimiz de ilginizi çekebilir 😉
Şerbetli tatlıları çok sevmesemde , çok güzel götünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler :) Bir dahaki sefere daha hafif bir tatlı tarifi paylaşayım o halde :)
Sil