Damla Sakızlı Revani Tarifi

Revani, geleneksel şerbetli tatlılarımızdan biridir. Pek çok farklı revani tarifi bulmak mümkündür. Kek kıvamında hazırlanan hamuruna, ceviz, fındık veya portakal rendesi gibi malzemeler ilave edilerek farklı tatlar elde edilebilir. Bugün, pek yaygın olmayan farklı bir revani tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hazırlanması biraz zaman ve emek isteyen bu tarifi özellikle damla sakızını sevenlerin mutlaka denemelerini öneriyorum.🍰🍵

Malzemeler:
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 portakal ve 1 limon kabuğunun rendesi
4-5 adet damla sakızı
1 tutam nişasta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
7 su bardağı su

Muhallebisi için:
7,5 bardak süt
1 su bardağı şeker
350 gram nişasta

Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırıp toz şekeri ekleyelim. Mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Sırasıyla, irmik, portakal ve limon kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Yağlayıp hafifçe unladığımız yuvarlak bir borcama aktaralım. 180 derecede kızdırılmış fırına sürelim. 35- 40 dakika kadar, içini çekip üzeri kızarana kadar pişirelim.

Revani hamurunun pişmesini beklerken, bir yandan da şerbeti hazırlayalım. Bunun için 5 su bardağı şekeri derin bir tencereye alıp üzerine 7 bardak suyu ekleyelim. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkıp kepçeyle savurarak 5 dakika daha kaynatalım. 2-3 parça damla sakızını, bir tutam nişastayla havanda dövüp toz haline getirelim. Fırından çıkardığımız revani üzerine, toz damla sakızını serpelim. Biraz ılınmasını bekleyip, şerbeti de ılık olarak üzerine gezdirelim. Üzerini yuvarlak bir tepsiyle kapatarak, revaninin şerbeti çekmesini bekleyelim.

Damla sakızlı revaninin son aşaması olan muhallebinin hazırlanması bölümüne geldik. Bunun için, öncelikle nişastayı bir kaba alalım. Üzerine bir miktar süt dökerek inceltelim. Tencereye 7 bardak sütü koyalım. Ezerek incelttiğimiz nişastayı azar azar süte ilave edelim. Bu sırada sütü sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim. Nişastayı toz halindeyken süte karıştırırsak topaklaşır ve ısındıkça ezilmesi zorlaşır.

Sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığında toz şekeri ekleyelim. Kalan damla sakızlarını, daha önce yaptığımız gibi, az bir miktar nişastayla havanda toz haline getirip süte ilave edelim. Birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edelim. Koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alalım. Şerbetini çekmiş ve soğumuş revaninin üzerine eşit miktarda yayalım.

Pürüzsüz bir görünüm elde etmek istersek, revani üzerine dökmeden önce, muhallebiyi mikserle birkaç dakika çırpabiliriz. Damla sakızlı revaniyi buzdolabında 1-2 saat kadar beklettikten sonra zevkimize göre, kare ya da üçgen şekillerde dilimleyerek servis yapabiliriz.
💚 Afiyet olsun 💜.

Şerbetli tatlı seviyorsanız şu tarifimiz de ilginizi çekebilir 😉
kolay kalburabastı tarifi

Yorumlar

  1. Şerbetli tatlıları çok sevmesemde , çok güzel götünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bir dahaki sefere daha hafif bir tatlı tarifi paylaşayım o halde :)

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi