Hızlı Saç Uzatan Doğal Formüller

Bir kadının, güzelliğini en çok etkileyen unsurlardan biri saçlarıdır. Bu nedenle kişisel bakım söz konusu olduğunda, kadınlar saçlarına ayrı bir özen gösterirler. Saçın rengi, kısa veya uzun oluşu, dalgalı ya da düz olması, genel görünüşe farklılık katar. O yüzden kadınlar sık sık saç renklerini ve şeklini değiştirirler. 


Uzun saç, çoğu kadın tarafından tercih edilmekle beraber, özel bir ilgi ve özenli bakım gerektirir. Günlük hayatın yoğun işleri arasında buna vakit ayırmayan bayanlar sonunda pes edip saçlarını kısaltır. Bazen de değişiklik arzusu kadınları buna yöneltir. Ancak bir süre sonra tekrar uzun saçlara sahip olmak isteyebilirler.

 Saçların kısaltılması ne kadar kolaysa yeniden uzatılması da bir o kadar uzun zaman alır. Bu konuda kararsız kalan, sürekli fikir değiştiren, ya da saçlarının olduğundan daha uzun olmasını isteyen bayanlar için, hızlı saç uzatan bazı doğal formüller vardır. Kolaylıkla temin edebileceğiniz malzemelerle, düzenli olarak uygulandığında, saçlarınızı kısa bir zaman içinde uzatmaya yardımcı olacak bu doğal formüllerden en etkili olanlarını burada sizlerle paylaşıyoruz:

1-Soğan Suyu Kürü:
Hızlı saç uzatma söz konusu olduğunda, en sık kullanılan yöntem soğan suyudur. Hazırlanması ve uygulanmasının kolay ve pratik oluşu nedeniyle tercih edilen soğan suyu kürü, saçları hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatmada etkilidir. 
1 adet kuru soğan kabuklarıyla birlikte dörde bölünüp 2 bardak su içinde haşlanır. İyice yumuşadığında ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır. Yumuşayan soğanlar, suyu sıkılarak çıkarılır. Elde edilen suyla saç diplerine masaj yapılarak yıkanır. Islak halde, plastik bir boneyle sarılıp yarım saat bekletilir. Daha sonra yıkanıp durulanır. Haftada 2-3 kez uygulandığında, saçınızın hızlı bir şekilde uzamaya başladığını fark edeceksiniz.

2- Yumurta ve Zeytinyağı Kürü:
Yumurtanın saç uzatmadaki etkisini artık çoğumuz biliyoruz. Kokusu biraz ağır olmakla birlikte, saç diplerini kuvvetlendiren ve saçı besleyen bir özelliğe sahip. Zeytinyağı da, çok eski zamanlardan bu yana, saç bakımında kullanılan en doğal ve sağlıklı bir besin maddesi. Bu iki doğal besinin karışımından oluşan kürün hazırlanması ise şu şekilde:
Bir yumurtayı mikserle güzelce çırpın. Bir yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Elde edilen karışımı, saç diplerinden başlayarak uçlarına doğru saçınıza uygulayın. Yine plastik bir bone ya da streç film ile saçlarınızı sarıp 2 saat kadar bekletin. Karışımın saç diplerine güzelce nüfuz etmesi açısından, uzun süre bekletilmesi önemlidir. Daha sonra, saçlarınızı yıkayıp durulayın. Haftada en az iki defa uyguladığınızda, kısa sürede farkı görmeye başlayacaksınız.


3-Sarımsak ve Badem Yağı Kürü:
Saçların hızlı bir şekilde uzamasında etkili olan bir başka doğal besin de sarımsaktır. Sarımsak, aynı zamanda saç dökülmesi probleminin giderilmesinde de faydalıdır. Saç diplerine sürüldüğünde, saç dökülmesini önlediği ve yeni saçların çıkmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
Sarımsak ve badem yağı karıştırılarak kullanıldığında, saçların hızlı uzamasında etkilidir. Bir diş sarımsak güzelce ezilir ve 2 tatlı kaşığı badem yağı ilave edilir. Homojen bir hal alana kadar iyice karıştırılır. Elde edilen karışım, saç diplerine masaj yaparak uygulanır ve saçlar hava almayacak şekilde sarılır. En az yarım saat olmak üzere, mümkün olduğunca uzun süre bekletilir. Haftada en az bir kere, daha hızlı uzaması isteniyorsa iki kere uygulanması önerilir.


4- Üzüm Çekirdeği ve Kantaron Yağı:
Aktardan temin edebileceğiniz üzüm çekirdeği yağı, saç uzatmada en etkili maddelerden biridir. Bunun yanında, kantaron ve çörek otu yağları da bu konuda çok faydalıdır. Dilerseniz, bu üç yağdan sadece birini, dilerseniz azar azar karıştırarak üçünü bir arada kullanabilirsiniz. Gece yatmadan önce, üzüm çekirdeği yağı ya da kantaron yağını, saç diplerinize masaj yaparak sürün. Saçlarınızı sarıp yatın. Sabah güzelce yıkayıp durulayın. Haftada 2-3 kez uygulamanız, kısa sürede etkisini görmeniz için yeterlidir.

5- Elma Sirkesi:
Sirkenin, çok eski zamanlardan beri, saçlardaki kepeklenmeyi önlemek amacıyla kullanıldığı bilinir. Son yıllarda, doğal elma sirkesinin, saç sağlığı üzerinde faydaları olduğu ortaya çıkmıştır. Karışımı hazırlamak için, bir banyo tası suyun içine yarım çay bardağı elma sirkesi koyup karıştırın. Saçlarınızı yıkadıktan sonra elma sirkeli suyla durulayın.
Bu yöntemle, hem saçlarınız hızlı bir şekilde uzamaya başlayacak hem de pırıl pırıl ve yumuşacık saçlara sahip olacaksınız.

Bu konu ilgili şu yazımız da ilginizi çekebilir



Yorumlar

  1. Yumurta ve zeytin yagı , sirkeyi bende çok kullanmıştım :) güzel bilgiler trşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Konularımın içeriğini seçerken, özellikle denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmış bilgiler vermeye dikkat ediyorum. Ziyaretçilerimi yanlış yönlendirmemek adına :) Yorumunuz da bunu destekler nitelikte olmuş. Çok çok teşekkür ediyorum zaman ayırıp yorum yazdığınız için @kadına dair herşey :) sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi