Pırıl Pırıl Bir Cilt İçin Kahve Maskesi




Güzel yurdumuzun geleneksel içeceği, sıcak sohbetlerin olmazsa olmazı, bir fincanına kırk yıl hatır biçilmiş bol telveli Türk kahvesi… Bütün bu güzelliklerin yanında, insan sağlığına faydaları da saymakla bitmez denecek kadar çok. Konsantrasyonu artırması, vücudu dinçleştirmesi, zihni açması Türk kahvesinin pek çoğumuz tarafından bilinen özellikleri. Yoğun ve yorucu işlerin ardından, bir kahve molası verilmesi boşuna değil ☕

☕ Türk Kahvesinin Faydaları:
Hazmı kolaylaştırıcı etkisinden dolayı, eski zamanlardan bu yana yemeklerin ardından içilen kahve geleneği de, bu içeceğin faydalarının çok uzun yıllar önce keşfedildiğinin bir göstergesi. 
💥Günde en az bir fincan kahve içmeyi alışkanlık haline getiren kişilerin, Alzheimer ve Parkinson gibi, sinir sistemiyle alakalı hastalıklara yakalanma riski diğerlerine göre daha az. 
💥İçeriğinde bol miktarda bulunan klorojenik asit sayesinde, kilo vermeyi de kolaylaştırdığı son yıllarda yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan bir gerçek.
💥 Bütün bunların yanında, aşırı miktarda tüketilmesi, kansızlık, kolestrol yükselmesi, uykusuzluk ve gerginlik gibi sorunlara da yol açabilir. Bu nedenle, tüketiminde aşırıya kaçılmaması önerilmektedir.💜

💥Türk kahvesinin, bütün bu faydalarından başka, cildi temizleme, yenileme ve güzelleştirme özellikleri olduğu da son zamanlarda ortaya çıktı. Biz burada, kahvenin içildikten sonra fincanın dibinde kalan telvesiyle kolayca uygulanabilen kahve maskesinin, cilt üzerine olan etkilerinden bahsedeceğiz.

Türk Kahvesinin Cilt Üzerine Etkileri:
Doğal Peeling: 


Kahve telvesinin cilt üzerindeki en bilinen etkisi, doğal peeling yani temizleyici, arındırıcı olmasıdır. Fincanın dibinde kalan telveyi, yüzünüze sürüp birkaç dakika bekletin. Ilık suyla durulayın. Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde, cildiniz, gözümüzle göremediğimiz derinlerdeki kirlerinden arınacak, temizlenecektir.💆

Cilt Sıkılaştırıcı Özelliği: 

Cilt üzerinde oluşan gözenekler, zamanında önlem alınmazsa genişler. Bu durum hem içinde biriktirdiği toksinler nedeniyle yağlanmaya yola açar. Hem de bir süre sonra ciltte sarkmalar oluşur. Kahve telvesi, gözeneklerin temizlenip küçülmesine yardımcı olur. Dolayısıyla, temiz ve sıkı bir cilde sahip olursunuz.

Kırışıklıklar ve Kızarıklıklar: 

Cildi sıkılaştırıcı özelliğinden dolayı, kırışıkların önlenmesinde de etkilidir. Aynı zamanda, cilt üzerinde çeşitli nedenlerle oluşan, hoş olmayan kızarıklıklar için de kahve telvesi uygulanması önerilir.

Yağlı Ciltler İçin Kahve Maskesi:

Kahve maskesi, doğal haliyle, fazla uğraş gerektirmeden uygulanan bir maske türüdür. Ancak cildiniz yağlı ise, kahve maskesinin ana maddesi olan kahve telvesine ek olarak birkaç damla limon ve bir miktar yoğurt eklemeniz, sizin için daha faydalı olacaktır. Örneğin, bir çorba kaşığı telveye, bir çay kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı da yoğurt ekleyin. Güzelce ezip yumuşak hareketlerle cildinize uygulayın. 10 dakika kadar bekletip yıkayarak cildinizi maskeden arındırın.
 Cildinizin yağ oranının dengelenmesine faydalı olan kahve maskesini, haftada en fazla iki kez uygulamanız önerilmektedir.

Kuru Ciltler İçin Kahve Maskesi:

Kuru ciltler de yağlı ciltler gibi, özel bir ilgi gösterilmesi gereken cilt türüdür. Bu tür bir cilde sahipseniz, kahve maskesini hazırlarken içine bir miktar zeytinyağı ya da yoğurt ilave etmeniz önerilir.
 Yine yağlı ciltler için verdiğimiz tarifteki ölçülere uygun olarak, kuru ciltler için de, bir çorba kaşığı telve içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı eklemeniz uygun olacaktır. Bir çay kaşığı kadar da bal ilave ederek, kahve maskesinin etkisini daha da artırabilirsiniz. Bu karışımla elde ettiğiniz kahve maskesini, cildinize masaj yaparak uygulayın ve beş dakika kadar bekletip durulayın. Cildinizi maskeden arındırdıktan sonra mutlaka nemlendirici bir kremle destekleyin. Haftada bir kez uygulamanız, canlı ve pırıl pırıl bir görünüme sahip olmanız için yeterli olacaktır.💙💚💛

Cilt lekeleri için doğal maske önerilerimiz de ilginizi çekebilir 
cilt lekeleri için doğal bakım önerileri




Yorumlar

  1. Hepsi işyarıyor eywallah da Allahın vermediğini kul biraz zor veriyor 😀 Ben bu kahve maskesini hep unutuyorum ya. Yapicam insallah bi dahakisine. Tesekkr ederim 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumun için teşekkürler @annesinin prensesi :) İşin aslı, ben de yazım için araştırma yapana kadar bu kadar pratik olduğunu fark etmemiştim :) Gerçekten çok kolay ve etkili. Daha fazla vakit kaybetme bence ;) sevgiler

      Sil
  2. Peeling olarak bende kullanıyorum :) çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumların benim için çok değerli @kadına dair herşey :)Ziyaretin ve zaman ayırıp değerlendirdiğin için ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Vücudunuzdaki ölü deriyi atmak, batıklarınızdan kurtulmak için Türk kahvesi telvesi ile cildinize peeling yapabilirsiniz. Ben yaklaşık bir senedir peeling satın almıyorum ve içtiğim Türk kahvesinin telvesiyle peeling yapıyorum.
    Türk kahvesi telvesinin cildi yenileyici etkisi bende çok işe yarıyor.

    Devamı için bloğumu ziyaret edebilirsiniz: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kimyasalsiz-dogal-bakim-yontemleri/

    Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi