Saç Dökülmeleri İçin Isırgan Otu Kürü

Saç dökülmesi, saç problemlerinin başında gelir. Kadınların ve erkeklerin ortak sorunu olan saç dökülmesi sorunu, zamanında önlenmezse ilerleyen zamanlarda , saç derisinde açılmalara ve daha sonra kelliğe yol açar. Bu sorunu önlemek için kullanılan pek çok ürün vardır. Ancak , herkesin saç yapısı farklı olduğu için, bu ürünlerin etkisi de kişiden kişiye değişebilir. 

Saç dökülmelerini önlemek için kullanılan bitkisel çözümlerden biri ve belki de en etkilisi, ısırgan otu kürüdür. Sağlık açısından faydaları oldukça fazla olan ısırgan otu bitkisi, bahar aylarında kırsal alanlarda bol miktarda bulunur. Bu imkanı olmayanlar için de, yine bahar mevsiminde pazarlarda, diğer aylarda da aktarlarda kurutulmuş olarak bulunabilir .


Isırgan Otu Kürü Tarifi

   Bir su bardağı su, geniş bir kaba koyulur. Büyükçe bir tutam kuru veya tazeısırgan otu suya eklenir. Birlikte kaynatılır. Isırgan otu yumuşayana kadar 5 dakika kadar kaynatmaya devam edilir. Daha sonra, ısırgan otlarının suyu süzülür. Süzgeçte kalan posası da süzgeçten geçirilebilir. Süzülen su ılıklaşınca, parmak uçlarıyla ya da bir pamuk yardımıyla, kuru saç diplerine sürülür. Süzgeçte kalan posası da ezilip saç diplerine sürülebilir.


 Bu uygulama, banyodan sonra yapılmalıdır. Çünkü, sürülen ısırgan otu suyu saç diplerinde kalması gereklidir. Her hangi bir koku, kötü bir görüntüsü olmadığı için rahatsızlık vermez. Yalnız posadan sürüldüyse, kuruduktan sonra fırçalanması , saç aralarında kalan parçaların dökülmesi için uygun olur. 

Saç dökülmesi problemlerinde son derece etkili sonuçlar alınan bu yöntemle, uygulamaya başladığınız daha ilk günden itibaren saç dökülmesinin azaldığını fark edeceksiniz. Isırgan otu kürünü, ilk hafta her gün, ikinci hafta da gün aşırı veya üç günde bir uygulayabilirsiniz. 



Saç dökülmesi tamamen durduğunda, tekrarlamasını önlemek için, her banyodan sonra , önceden hazırladığınız bir bardak ısırgan otu suyuyla saçlarınıza son durulama yapmanız faydalı olacaktır. Hazırlaması ve uygulaması oldukça kolay olan bu kürü kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra, dökülen saçların yerindeki açılmalarda yeni saçların çıkmaya başladığını hayretle göreceksiniz. 
Şu yazımız da ilginizi çekebilir 
 hızlı saç uzatan doğal formüller

Yorumlar

  1. Tesekkurler bilgiler icin denenebilir tarif:) blogunuzu izlemeye aldim blogum ilginizi cekerse banafa beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkürler :) Fırsat buldukça uğruyorum blogunuza :) sevgiyle kalın

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi