Tahinli Un Kurabiyesi Tarifi

Un kurabiyesini bilmeyen yoktur desek yalan olmaz herhalde. Hem malzemesi az hem yapımı kolay hem de pişmesi çabuk olduğu için bayanların severek yaptığı bir kurabiye türüdür un kurabiyesi. Bugünkü tarifimizde, bu lezzetli kurabiyeyi bir de tahin ekleyerek denedik. Mutfağınızda her zaman bulunabilecek malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılıveren tahinli un kurabiyesini mutlaka denemenizi öneriyoruz.


Malzemeler:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ ( tercihen zeytinyağı)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabımıza, tahin, sıvı yağ ve pudra şekerini koyalım. Homojen bir kıvam alıncaya kadar güzelce karıştıralım. Unu, birden değil azar azar ilave edelim. Elimize yapışmayacak hale geldiğinde, hamurumuz tam kıvamında demektir. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kendi zevkimize göre şekil verelim. Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
 Verdiğimiz ölçülerle hazırladığımız hamurdan, ortalama 15-20 adet kurabiye elde edebiliriz. Önceden 180 derecede kızdırdığımız fırına sürelim. Un kurabiyesi, çok fazla kızarmaması gereken bir kurabiyedir. Ancak bu tarifimizde içinde tahin de bulunduğu için 20-25 dakika kadar pişirmemiz uygun olacaktır. Üzerleri hafifçe pembeleşip çatladığında, tahinli un kurabiyeleri pişmiş demektir. Fırından çıkarıp sıcakken üzerlerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekeri gezdirelim.

Tahinli un kurabiyelerimiz bir süre soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun  💜🐦

 Maden sodalı alaca kek tarifimiz de ilginizi çekebilir
https://sihirliinciler.blogspot.com.tr/2017/11/tahinli-un-kurabiyesi-tarifi.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi