Yaşlanma Önleyici Bal ve Nar Maskesi


Belli bir yaşa gelen, kadın-erkek herkesin korkulu rüyasıdır yaşlanmak. İnsan hayatının doğal akışı içinde, istesek de istemesek de hepimizin bir gün o döneme geleceğimiz kaçınılmaz bir gerçektir. Önemli olan, bu dönemi sağlıklı olarak yaşayabilmektir. Bunun için de öncelikle sağlıklı beslenmeye önem verilmeli, zararlı alışkanlıklar varsa çok geç kalmadan terk edilmelidir. Bunların yanında, düzenli olarak spor, yürüyüş ve egzersiz yapmak, vücudu, yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan olumsuz etkilere karşı korumaya yardımcı olacak etkinliklerdir. Bütün bu kuralları düzenli olarak uygularken, iç dünyamızı yaşlanma korkusundan arındırmak ve ruhumuzu her an genç tutmak, belki de yaşlanmaya karşı en etkili önlem olacaktır.

Yaşlanma etkileri, bedenin özellikle cilt bölgesinde kendini belli etmeye başlar. Buna bağlı olarak, cilt bakımına, erken dönemlerde özen göstermek çok önemlidir.
Ciltteki yaşlanma belirtileri, kuruma, kırışma, sarkma, rengin solması, canlılığın kaybolması şeklinde kendini gösterir. Cilde düzenli olarak, uygun ürünlerle bakım yapılırsa bu belirtilerin ortaya çıkması önlenir. Yaşlanma önleyici etkileri olan kozmetik ürünler, düzenli kullanıldığında etkilerinin olduğu muhakkaktır. Ancak, kişisel bakım ürünleri arasında, fiyatı en yüksek olanlar da yine bu kremlerdir. Bu nedenle, düzenli kullanım sağlamak her zaman mümkün olmayabilir
.
Bu noktada, yine doğal yöntemler yardımımıza koşar.Yaşlanma önleyici bakım konusunda, etkili olan uygulamalardan, bal ve nar maskesinin tarifini burada sizlerle paylaşacağız. Doğal bakım uygulamaları, hem ekonomik hem de sağlıklı olması yönünden, bayanlara her zaman önerdiğimiz pratik yöntemlerdir.

Bal ve Nar Maskesinin Hazırlanışı:


Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı nar suyu
  • 1 çorba kaşığı elma püresi

Hazırlama ve Uygulama:
Bal, nar suyu ve elma püresi, bir kasenin içine alınıp homojen bir kıvama gelene kadar güzelce karıştırılır.Ilık suyla yıkanmış temiz cilde sürülür. 20 dakika bekledikten sonra durulanır. Bal ve nar maskesinin hazırlanışında kullanılan elma püresinin, aynı zamanda peeling etkisi vardır. Cildi toksinlerden arındırıp temizler ve canlandırır.

Haftada iki defa düzenli olarak uygulandığında, bal ve nar maskesinin, yaşlanma önleyici etkileri fark edilecektir. Bu maskeyi, güzelliğine ve bakımına önem veren her yaş gurubundan hanımlar uygulayabilirler.

Kırışıklık önleyici doğal maske tarifimiz de ilginizi çekebilir

Evde At kestanesi Kremi Yapımı


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi