Patatesli Peynirli Rulo Poğaça Tarifi
Hem peynirli hem patatesli poğaça sevenler için, her iki malzemenin de bir arada kullanıldığı bir tarif paylaşıyoruz bugün sizlerle.İsterseniz pazar kahvaltısında isterseniz akşam üstü demlenmiş sıcacık çayın yanında, sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çıtır çıtır patatesli peynirli poğaçanın malzeme listesi ve yapılışı şu şekilde:☕🍵
- 1 adet yumurta (sarısı beyazından ayrılmış)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket eritilmiş margarin
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- İç malzeme:
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 6-7 dal kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle poğaçamızın iç malzemesini hazırlayalım. Bunun
için, patateslerin kabuklarını soyup çatalla ezelim. Rendelenmiş beyaz peynir,
kıyılmış maydanoz, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
Hamur
yoğurma kabına, yoğurt, yumurta akı, sıvı yağ ve erimiş margarini koyup çatalla
güzelce çırpalım. Unu azar azar, malzemeye yedirerek ilave edelim. Hamurun
kıvamı, kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Bu kıvama geldiğinde hamuru iki
eşit parçaya bölelim.
Her bir parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım. İç malzemeyi ortasına yayıp rulo şeklinde saralım. Elde ettiğimiz ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörekotu serpip 180 derecede kızdırılmış fırına verelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğuyunca dilimleyerek servis yapalım.
Her bir parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım. İç malzemeyi ortasına yayıp rulo şeklinde saralım. Elde ettiğimiz ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörekotu serpip 180 derecede kızdırılmış fırına verelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğuyunca dilimleyerek servis yapalım.
Ellerinize sağlık, nefis görünüyorlar.
YanıtlaSilTeşekkürler Halil Bey :) Güzel görüşünüz
Sil