Çikolatalı Vişneli Kek Tarifi
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket erimiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Dolgu Malzemesi:
1 su bardağı vişne reçeli
Kaplama Malzemesi:
1 çay bardağı hazır krema
100 gram bitter çikolata
50 gram beyaz çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Öncelikle kek hamuru için yumurtalar toz şekerle çırpılır.
Eritilmiş margarin, un, tarçın ve kabartma tozu ilave edilip 2-3 dakika daha çırpılır.
En son dövülmüş ceviz eklenip karıştırılır. Yağlanıp hafifçe unlanmış kek
kalıbına dökülüp 180 derecede kızdırılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.
Fırından
çıkarılan kek, kalıbından parçalanmadan çıkması için ıslak bir bez üzerine
koyulur. 10-15 dakika soğuması beklenir. Kek kalıbından çıkarılıp enlemesine üç
parçaya ayrılır. Vişne reçeline bir miktar sıcak su eklenerek kıvamı inceltilir.
Yarısı kekin taban kısmı üzerine yayılıp ikinci kat üzerine kapatılarak
bastırılır. Kalan reçel, bu ikinci kat üzerine yayılıp son parça üzerine
kapatılır.
Kaplama malzemesinin hazırlanışı:
Krema, küçük bir tencereye alınıp ocakta ısıtılır. Kaynamaya
başlayınca bitter çikolatanın tamamı eklenip eriyene kadar karıştırılır. Oda sıcaklığına geldiğinde kekin üzerine
yayılır. Soğuması beklenir.
Beyaz çikolata, 1 çay kaşığı sıvı yağla birlikte, benmari
usulüyle eritilir.( Benmari usulü: Küçük bir kabın içine eritilecek malzeme
konur. Daha geniş ve içi su dolu başka bir kabın içine koyulur ve ısıtılmaya
başlanır. Suyla temas etmeden, ısının etkisiyle, malzemenin erimesi sağlanmış
olur.)
Soğutulmuş bitter çikolatalı krema kaplamasının üzerine aralıklarla
damlatılır. Aynı anda, kürdanla dışa doğru yayılarak yıldız şekilleri verilir.
Yapımı tamamlanan çikolatalı vişneli kek, buzdolabında 2-3 saat kadar
bekletildikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun 💙💚💛
Islak Kek tarifimiz de ilginizi çekebilir
Afiyet Olsun 💙💚💛
Islak Kek tarifimiz de ilginizi çekebilir
Yorumlar
Yorum Gönder
Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)