Çikolatalı Vişneli Kek Tarifi



Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket erimiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
 2 su bardağı un
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Dolgu Malzemesi:
1 su bardağı vişne reçeli
Kaplama Malzemesi:
1 çay bardağı hazır krema
100 gram bitter çikolata
50 gram beyaz çikolata
1 çay kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Öncelikle kek hamuru için yumurtalar toz şekerle çırpılır. Eritilmiş margarin, un, tarçın ve kabartma tozu ilave edilip 2-3 dakika daha çırpılır. En son dövülmüş ceviz eklenip karıştırılır. Yağlanıp hafifçe unlanmış kek kalıbına dökülüp 180 derecede kızdırılmış fırında 35-40 dakika pişirilir. 

Fırından çıkarılan kek, kalıbından parçalanmadan çıkması için ıslak bir bez üzerine koyulur. 10-15 dakika soğuması beklenir. Kek kalıbından çıkarılıp enlemesine üç parçaya ayrılır. Vişne reçeline bir miktar sıcak su eklenerek kıvamı inceltilir. Yarısı kekin taban kısmı üzerine yayılıp ikinci kat üzerine kapatılarak bastırılır. Kalan reçel, bu ikinci kat üzerine yayılıp son parça üzerine kapatılır.

Kaplama malzemesinin hazırlanışı:
Krema, küçük bir tencereye alınıp ocakta ısıtılır. Kaynamaya başlayınca bitter çikolatanın tamamı eklenip eriyene kadar karıştırılır.  Oda sıcaklığına geldiğinde kekin üzerine yayılır. Soğuması beklenir.

Beyaz çikolata, 1 çay kaşığı sıvı yağla birlikte, benmari usulüyle eritilir.( Benmari usulü: Küçük bir kabın içine eritilecek malzeme konur. Daha geniş ve içi su dolu başka bir kabın içine koyulur ve ısıtılmaya başlanır. Suyla temas etmeden, ısının etkisiyle, malzemenin erimesi sağlanmış olur.) 

Soğutulmuş bitter çikolatalı krema kaplamasının üzerine aralıklarla damlatılır. Aynı anda, kürdanla dışa doğru yayılarak yıldız şekilleri verilir. Yapımı tamamlanan çikolatalı vişneli kek, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletildikten sonra servise hazırdır.

 Afiyet Olsun 💙💚💛

Islak Kek tarifimiz de ilginizi çekebilir



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi