Kışın Yapılabilecek Diyetler



Kış aylarını geride bırakmak üzere olduğumuz şu günlerde, yine çoğumuzu kilo verme telaşı sardı. Soğuk havalarda yavaşlayan metabolizma, hareketlerin azalması, uzun kış gecelerinde yapılan atıştırmalar sayesinde, az veya çok kilo artışına çoğumuz maruz kaldık.Kış aylarında kilo alımının nedenlerini daha önce paylaştığımız şu yazımızda ayrıntılı olarak açıklamıştık.
Bu yazımızda ise kışın yapılabilecek diyetler konusunda kısaca bilgi vereceğiz. Siz de yaz mevsimine girmeden fazla kilolarınızdan kurtulup hafiflemek istiyorsanız kışın yapılabilecek diyetler listemizden birini uygulayabilirsiniz.


_Lahana Çorbası Diyeti: Lahana, yağ yakıcı ve ödem giderici özelliğinden dolayı, diyet listelerinde yer alan bir sebzedir. Çiğ olarak veya haşlanarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Lahana çorbası diyeti, hızlı kilo verdiren bir diyet türüdür. Diyeti uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bol miktarda sıvı alımının gerekliliğidir.


Lahana Çorbası Tarifi:
  6-7 adet lahana yaprağı
  1 küçük soğan
  2-3 adet acı sivri biber
  1-2 diş sarımsak
  1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bütün malzeme çiğ olarak 5 bardak suya koyulup haşlanır. Blendırdan geçirilip çorba haline getirilir. Her öğünde bir kase lahana çorbası içilir. Öğün aralarında, bol su ve bitki çayları mutlaka içilmelidir.( Günlük 10-12 bardak su içilmelidir)
 Lahana çorbası, günlük olarak hazırlanmalıdır. İsteğe göre, yine yağ yakıcı özelliği bulunan kereviz, pul biber, maydanoz da çorbaya hazırlık aşamasında eklenebilir.
Lahana çorbası diyeti 7 gün uygulanır. Bir haftanın sonunda mutlaka 3 haftalık bir ara verilmelidir. GM diyeti olarak da bilinen lahana çorbası diyeti hakkında daha ayrıntılı bilgiyi ve lahana çorbasının farklı tarifini şu yazımızda bulabilirsiniz.

_ Narenciye Diyeti: Kış meyveleriyle yapılan diyetler de, hem kilo verme açısından hem de vücut direncini artırma yönünden etkili olan diyetlerden biridir narenciye diyeti. Uygulanması oldukça kolay olan narenciye diyetinde, ana öğünlerde fazla bir değişiklik yok. Sadece öğün aralarına, narenciye türünden meyvelerin eklenmesiyle kilo verme sağlanıyor.



Narenciye diyeti uygularken, ilk olarak sabah aç karnına taze sıkılmış portakal ve greyfurt suyu içerek güne başlanır. Yarım saat kadar sonra hafif bir kahvaltı yapılır.

Öğle yemeği, az yağlı hazırlanmış bir sebze yemeğinden ve bol limonlu yeşil salatadan oluşmalıdır. Ekmek, mümkün olduğu kadar az tüketilmelidir. Öğle yemeğinin ardından, bir mandalina ve bir portakal yenir. Hafif bir akşam yemeğinin ardından bir bardak greyfurt suyu içilir. Gün içinde, öğün aralarında bol bol portakal, greyfurt ve mandalina yenilmelidir.

_Yeşil Elma Diyeti:
Son günlerin en popüler diyetlerinden biri olan yeşil elma diyeti ile 6 günde 5 kilo verebilmek mümkün. Uygulaması biraz zor olmakla birlikte, sonuçları oldukça yüz güldüren yeşil elma diyeti, gün içinde sadece elma tüketilmesini gerektiriyor. Sabah aç karnına içilen iki bardak ılık sudan sonra besin değeri yüksek güzel bir kahvaltıyla diyete başlıyorsunuz.

Kahvaltı:

1 adet haşlanmış yumurta
1 küçük dilim peynir
Domates, salatalık, marul, maydanoz gibi yeşillikler
1 veya 2 dilim kepekli ekmek
Şekersiz çay

Kahvaltının ardından 2 saat sonra 1 elma yeniyor. Öğle yemeğine kadar bir elma daha yenilmeli. Gün içinde tüketilmesi gereken yeşil elma miktarı 6-7 adet olmalı. Saatlerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünleri için, yeşil sebzelerden hazırlanmış çiğ veya haşlamış salatalar, haşlanmış patates ve yine haşlanarak hazırlanmış tavuk etinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Her öğün ardından mutlaka en az bir elma yenmesi gerekiyor. 

Yeşil elma diyeti uygularken, içecek olarak yeşil çay öneriliyor. Yeşil çay istediğiniz kadar içebilirsiniz.Altı gün sonunda diyete ara verilmesi ve birkaç hafta sonra isteğe göre tekrar edilmesi öneriliyor.

Bilindiği gibi, kısa sürede hızlı kilo verilmesini sağlayan şok diyetler, tek yönlü beslenmeyi esas aldığı için uygularken dikkatli olunması gerekir. Şok diyetlerden herhangi birini uygularken, aşırı yorgunluk, halsizlik, tansiyon düşüklüğü, mide sorunları gibi problemlerle karşılaşırsanız, hemen şok diyeti bırakmanız gerekir. 

Her insanın metabolizma hızı farklı olduğu için, kilo verme oranı da kişiden kişiye değişebilir. Şok diyetler uygularken unutulmaması gereken en önemli şey de, hızlı verilen kiloların aynı hızla geri alınabileceği ihtimalidir. Yukarıda verdiğimiz kış diyetlerinden birini uygulayıp istediğiniz kiloya kavuştuysanız, şimdi yapacağınız şey, bu kiloyu muhafaza etmek olacaktır. Şu yazımızdaki bilgiler size bu konuda yardımcı olacaktır.

Yorumlar

  1. Yaza az kaldı bir şeyler yapmak lazım. Lahana çorbasını çok duydum ama kendim denemedim. Zor da değilmiş. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Evet hem kolay hem de kısa sürede sonuç veren bir yöntem :) yorumunuz için teşekkürler. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Büyük blog takip etkinliğinden geliyorum.
    Beklerim ben de https://bugunneizliyoruz.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum için teşekkürler :) blogunuzu izlemeye aldım.

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi