Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası Tarifi




Bayat ekmekleri değerlendirmek, ekmek israfını biraz olsun önlemek için çeşitli yöntemler buluruz biz ev hanımları. Bayat ekmekleri kıtır hale getirip çorbalarda kullanmak da bu yöntemlerden biri…

Ben burada tarhana çorbasının kıtır ekmekle tatlandırılmış tarifini paylaştım. Sizler tarhana çorbası yerine sevdiğiniz türde bir çorbada bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Amaç, bayat ekmekleri değerlendirmek, ekmek israfı konusunda az da olsa farkındalık uyandırmak. Tabii ki bu arada farklı lezzetler de keşfetmek 😉

Öncelikle tarhana çorbasının yapımıyla başlayalım tarifimize:

Malzemeler:

6 çorba kaşığı tarhana
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, pul biber, nane ve kekik
5 su bardağı su
( Arzuya göre küçük bir diş sarımsak da ilave edilebilir)

Hazırlanışı:

Sıvı yağımızı tencereye alalım. Salçayı ekleyip kavurmaya başlayalım. Toz tarhanayı ilave edip kavurmaya devam edelim. Salça ve tarhana birbiriyle iyice karıştığında beş bardak suyumuzu ekleyelim. Suyun sıcak olmaması gerekiyor. Kaynayana kadar sürekli karıştıralım ki tarhana çorbamız topaklanmasın.

Bu arada, diğer tarafta kıtır ekmekleri hazırlayalım. Evde birikmiş bayat ekmekleri ( küflenmemiş olmasına dikkat edelim ) küp küp doğrayalım. Geniş bir tavaya az miktarda yağ dökelim. Ekmekleri tavaya alıp arada karıştırarak kızartalım. Bu, 5-10 dakika sürecek bir işlemdir. Isının etkisiyle, minik ekmek parçaları kıtır kıtır olacak. Daha uzun süre tutar ya da karıştırmazsak ekmekler yanabilir ve bu da tadının bozulmasına neden olur. Ocağı kapatıp üzerine toz nane ve pul biber serpip kıtır ekmekleri altüst edelim.

Diğer tarafta tarhana çorbası kaynamaya başladığında tuzunu ilave edip 4-5 dakika daha pişirelim. Kıtır ekmeklere nane ve pul biber eklediğimiz için çorbaya bu baharatları ilave etmesek de olur. Tarhana çorbasını soğutmadan, yanında kıtır ekmeklerle birlikte servis edelim.

Afiyet olsun.🍲🍜🍴

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi