Şipşak Kurabiye Tarifi
Gerekli Malzemeler:
yarım (1/2) paket margarin
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz,yarım paket margarini,karıştırma kabımıza alalım.
- Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp beyazını ve diğer yumurtanın tamamını margarine ekleyelim.
- Yoğurdu da ilave edip elimizle ya da mikserle iyice karıştıralım.
- Toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Unu azar azar ilave edip elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Bu sırada kabartma tozunu ve isteğe göre vanilya veya limon kabuğu rendesi de ilave edebiliriz.
- Dört bardak un, şipşak kurabiyenin kıvamı için yeterlidir.
- Hamuru güzelce yoğurup istediğimiz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.
- Şipşak kurabiyelerin üzerine,yumurta sarısını sürüp çatalla hafifçe bastırarak şekiller verelim.
- Dilersek, üzerine, toz şeker, fındık kırığı ya da tarçın serpebiliriz.
- Önceden 180 derecede kızdırılmış fırında 20-25 dakika kadar üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Şipşak kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
Son anda geleceğini haber veren misafirleriniz için çabucak hazırladığınız kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz 🍵🍪🍴
Afiyet Olsun💙💚💛
Yorumlar
Yorum Gönder
Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)