Ağlayan Pasta Tarifi
- Kek malzemeleri:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- Üzeri için:
- 1 su bardağı süt
- Kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 3,5 bardak süt
Önce yumurtaları kırıp şekeri ilave edelim. Mikserle 2-3
dakika çırpalım. Daha sonra sütü, sıvı yağı ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam
edelim. Son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım.
Yağlayıp hafifçe unladığımız borcam ya da yuvarlak bir tepsiye kek malzemesini
yayalım. 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirelim.
Ağlayan pasta keki pişerken diğer tarafta 1 bardak sütle
krem şantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletelim. Daha sonra çikolata sosunu 2,5
bardak sütle pişirip soğumasını bekleyelim. Bu arada üzeri kaymak bağlamaması
için sık sık karıştıralım.
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp bıçağın ucuyla
üzerine çentikler açalım. Bir bardak sütü azar azar kekin üzerine gezdirelim.
Soğumasını bekleyelim.
İstediğimiz zaman dilimleyerek servis yapabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)