Cilt Lekeleri İçin Kayısı Maskesi Tarifi


Cilt lekeleri en sık rastlanan cilt problemlerinden biri. Özellikle koyu renk tene sahip kişilerde cilt lekelerinin oluşma riski daha fazla. Cilt lekeleri çoğunlukla güneş ışınlarına doğrudan maruz kalma sonucu ortaya çıkıyor. Bunun yanında karaciğerle ilgili problemlere bağlı olarak da cilt lekeleri oluşabiliyor. Bu önemli bir sağlık sorunu ve uzman bir hekimin önereceği ilaç tedavisiyle lekelerin giderilmesi en doğru yol.

Herhangi bir sağlık sorununa bağlı olmadan ortaya çıkan cilt lekelerini önlemek için, özellikle yaz aylarında dışarı çıkarken ya da deniz kenarında güneşlenirken, mutlaka koruyucu krem kullanılmalı. 

Alınan tüm önlemlere rağmen yine de ciltte lekeler oluşuyorsa doğal yöntemlerle bunları gidermek mümkün.

Burada paylaşacağım kayısı maskesi, cilt lekelerini gidermede en etkili yöntemlerden biri. Hem lekelerin giderilmesini hem de cildin canlanıp parlak bir görünüm kazanmasını sağlayan kayısı maskesi tarifi ise şöyle:



Malzemeler:
  • 2 avuç çekirdekleri çıkarılmış kayısı
  • 1 tutam ince ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam gelincik çiçeği
  • 1 tutam taze nane
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • Yarım fincan pirinç unu

Hazırlanışı:

Kayısılar, maydanoz, nane ve gelincik iki bardak suyla küçük bir tencereye koyulur. Bütün malzeme yumuşayana kadar ortalama 10 dakika kaynatılır.

Çatalla ezilerek ya da blendirda karıştırılarak lapa haline getirilir. İki kaşık kaymak ilave edilip güzelce karıştırılır. Elde edilen karışıma, pirinç unu azar azar eklenir. Bu sırada sürekli karıştırılmalıdır.

Krem kıvamına geldiğinde, ince bir tabaka halinde yüze sürülür. Yarım saat kadar bekletildikten sonra cilt maskeden arındırılıp ılık suyla yıkanır. Kayısı maskesi düzenli olarak, haftada iki kez uygulandığında, bir kaç hafta içinde lekelerin kaybolduğu görülecektir.

Cilt lekeleriyle ilgili diğer yazımıza da göz atabilirsiniz😍
Cilt lekeleri için patates mucizesi

Yorumlar

  1. Çok başarılı bir yazı olmuş Tebrikler. Banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) blogunuzu izlemeye aldım.

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi