Cilt Lekeleri İçin Patates Mucizesi


Cilt lekeleri pek çok kadının ortak sorunu… Genellikle yaz aylarında, güneş ışınlarının cilde doğrudan temas etmesiyle bu sorun daha çok artar. Bundan başka, ergenlik, hamilelik ve yaşlanma dönemlerinde de cilt lekeleri ortaya çıkabilir.

Eğer kronik bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkmamışsa, cilt lekelerini gidermenin en sağlıklı yolu doğal yöntemlerdir. Burada cilt lekelerini gidermeye yardımcı yöntemlerden patatesle uygulanan üç pratik yöntemi paylaşıyorum:

1-Patates ve Limon:

Cilt lekelerini gidermede limonun etkili olduğu biliniyor. Limon patatesle birlikte kullanıldığında cilt lekeleri üzerinde etkisi artıyor. Bunun için bir adet patatesin kabuklarını soyup üzerine yarım limonun suyunu ekleyin. Bu karışımı blendirdan geçirip cildinize sürün 20 dakika bekletip durulayın. Bu yöntemi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.


2-Patates ve Sarımsak:

Bir patatesin kabuklarını soyup bir küçük diş sarımsakla birlikte blendirdan geçirin. Cilt lekelerinin olduğu bölgeye uygulayıp 15 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın.

3-Patates ve Salatalık:

Bir adet patatesin kabuklarını soyun. Dört-beş parçaya bölün. Bir salatalığı kabuklarıyla doğrayın. Malzemelerin tümünü blendirdan geçirin. Elde edilen karışımı cildinize uygulayın. 20 dakika kadar bekletip durulayın.

Bu doğal tarifleri düzenli olarak uyguladığınızda, cilt lekelerinin kısa sürede azaldığını fark edeceksiniz. 

Cilt lekeleriyle ilgili diğer 
yazılarımız için tıklayın;
 cilt lekeleri için sekiz farklı maske tarifi 
sivilce ve cilt lekelerinin düşmanı limon

Yorumlar

  1. Konseptinizi çok beğendim başarılarınızın devamını dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ahmet Bey. Sizin de başarılarınız daim olsun :) Selamlar

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi