Ev Yapımı Çikolatalı Puding Tarifi





Hazır gıdaların sağlığa zararlarını artık hepimiz biliyoruz. Ancak hem pratik olması hem de kısa sürede hazırlanması gibi nedenlerle hala kullanmaya devam ettiğimiz de bir gerçek. Hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin sağlığını riske atmamak için, yavaş yavaş da olsa doğal ve sağlıklı beslenmeye geçiş yapmamız en doğrusu.

Bugün paylaşacağım çikolatalı puding tarifi, yıllar öncesinde, hazır pudingler bu kadar yaygın değilken yaptığım ve her seferinde keyifle tükettiğimiz bir tatlıydı. Sağlıklı ve doğal beslenmeye bir adım atmak için denemenizi öneririm. En iyi marka hazır çikolatalı pudingle ev yapımı çikolatalı puding arasında, lezzet olarak bir fark olmadığını göreceksiniz.

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ( İsteğe göre, vanilya, parça çikolata ya da krem çikolata ilave edebilirsiniz)
Hazırlanışı:

Sütü, unu, kakaoyu ve yumurtayı tencereye alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladığında şekeri ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Karıştırma işlemini, tel bir çırpıcıyla yaparsak yumurtanın ve unun homojenize olması için daha iyi olur.



Çikolatalı puding, kıvamını almaya başladığında tereyağı ekleyelim. Arzu edersek, vanilya ya da parça çikolataları da bu aşamada katabiliriz. Parça çikolata yoksa, kahvaltıda kullanılan krem çikolatadan bir kaşık kullanabilirsiniz.

Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım. Mikser ya da blendırla çikolatalı pudingi güzelce karıştıralım. Sıcakken kaselere boşaltıp soğumasını bekleyelim. Bir saat kadar buzdolabında bekledikten sonra üzerine Hindistan cevizi veya fındık kırıkları serperek servis yapabiliriz.

 Afiyet olsun.🎂🍩🍴

Farklı bir çikolatalı tatlı tarifi için;



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi