Islak Kek Tarifi


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya veya limon kabuğu rendesi


Hazırlanışı:

Yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ekleyelim. 3-4 dakika kadar mikserle çırpalım. 2 Bardak süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edelim. Kakaoyu ve vanilyayı ekleyip önce düşük sonra hızlı devirde çırpalım. Karışım tamamen homojen bir kıvama gelmeli. Elde ettiğimiz kakaolu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalan kısmına unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Püf noktası: Islak kek hamuru için iki bardak un yeterli olacaktır. Kıvamının biraz daha açık olması sizi yanıltmasın. Sonrasında üzerine dökülecek karışımın içine geçmesi için oldukça yumuşak bir kek olması gerekir.

Kek kalıbını hafifçe yağlayıp un serpelim. Kek hamurunu eşit miktarda kalıbın içine aktaralım. Fırına sürüp ısıyı 180 dereceye ayarlayalım.

Püf noktası: Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız mutlaka soğuk fırına verin. Ve kesinlikle ilk 15 dakika boyunca fırının kapağını açmayın.

Ortalama 30 dakika içinde kekimiz tam anlamıyla pişmiş olacaktır. Yine de emin olmak için sivri bir bıçak ya da kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol etmekte fayda var.
Fırından çıkardığımız kekin kalıbından parçalanmadan çıkması için, ıslak bir bez üzerine koyalım. 5-10 dakika sonra dikkatlice kalıbından çıkarıp servis tabağına alalım.

Kakaolu karışımı, kek sıcakken üzerine dökmemiz gerekiyor. Bu şekilde yaparsak kekin, karışımı tamamen içine çekmesi kolay olacaktır. Kekin her tarafına eşit miktarda karışımı dökelim. Soğuyana kadar dışarıda bekletip buzdolabına koyalım. Kek karışımı tamamen içine çektiğinde ıslak kekimiz servise hazır hale gelmiştir.
 Pudra şekeri, dövülmüş fındık ya da Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.🍰🍩☕

maden sodalı alaca kek tarifini de deneyebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi