Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ekleyelim. 3-4
dakika kadar mikserle çırpalım. 2 Bardak süt ve sıvı yağı ilave edip
karıştırmaya devam edelim. Kakaoyu ve vanilyayı ekleyip önce düşük sonra hızlı
devirde çırpalım. Karışım tamamen homojen bir kıvama gelmeli. Elde ettiğimiz
kakaolu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalan kısmına unu ve kabartma
tozunu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Püf noktası: Islak kek hamuru için iki bardak un yeterli
olacaktır. Kıvamının biraz daha açık olması sizi yanıltmasın. Sonrasında
üzerine dökülecek karışımın içine geçmesi için oldukça yumuşak bir kek olması
gerekir.
Kek kalıbını hafifçe yağlayıp un serpelim. Kek hamurunu eşit
miktarda kalıbın içine aktaralım. Fırına sürüp ısıyı 180 dereceye ayarlayalım.
Püf noktası: Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız mutlaka
soğuk fırına verin. Ve kesinlikle ilk 15 dakika boyunca fırının kapağını
açmayın.
Ortalama 30 dakika içinde kekimiz tam anlamıyla pişmiş
olacaktır. Yine de emin olmak için sivri bir bıçak ya da kürdanla içinin pişip
pişmediğini kontrol etmekte fayda var.
Fırından çıkardığımız kekin kalıbından parçalanmadan çıkması
için, ıslak bir bez üzerine koyalım. 5-10 dakika sonra dikkatlice kalıbından
çıkarıp servis tabağına alalım.
Kakaolu karışımı, kek sıcakken üzerine dökmemiz
gerekiyor. Bu şekilde yaparsak kekin, karışımı tamamen içine çekmesi kolay
olacaktır. Kekin her tarafına eşit miktarda karışımı dökelim. Soğuyana kadar
dışarıda bekletip buzdolabına koyalım. Kek karışımı tamamen içine çektiğinde
ıslak kekimiz servise hazır hale gelmiştir.
Pudra şekeri, dövülmüş fındık ya da
Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)