Zeytinli Çörek Tarifi


Malzemeleri ve yapılışıyla tamamen kendime ait bir tarif… Beğeneceğinizi umuyorum.

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 küçük kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 küçük kase küp küp doğranmış sucuk
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz, pul biber
  • 3 su bardağı un
Hazırlanışı:

Yumurtaları karıştırma kabına kıralım. Birinin sarısını ayıralım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çatalla güzelce çırpalım. 

Siyah zeytin ve küp küp doğradığımız sucukları ekleyip tekrar karıştıralım. Unu azar azar ilave ederken çatalla çırpmaya devam edelim. Hamur yoğunlaştığında kalan unu, kabartma tozunu, tuz, kekik ve pul biberi ilave edip elimizle yoğurmaya başlayalım.



Hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edelim. Üç bardaktan fazla un koymayalım. Çok sert bir hamur olmamalı.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil verelim. Zeytinli çörekleri tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 200 dereceye kızdırdığımız fırına sürelim. Yaklaşık 20-25 dakika, zeytinli çöreklerin pişmesi için yeterli olacaktır. Koyu bir hamur olmadığı için, içleri de çabuk pişecektir. Üzerleri kızardığında fırından çıkaralım. Zeytinli çörekleri soğuyunca çıtır çıtır servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Şu tarifimize de göz atabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Ev Yapımı Doğal Parfüm İçin 5 Fikir