Zeytinli Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 küçük kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
- 1 küçük kase küp küp doğranmış sucuk
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz, pul biber
- 3 su bardağı un
Yumurtaları karıştırma kabına kıralım. Birinin sarısını
ayıralım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çatalla güzelce çırpalım.
Siyah zeytin ve
küp küp doğradığımız sucukları ekleyip tekrar karıştıralım. Unu azar azar ilave
ederken çatalla çırpmaya devam edelim. Hamur yoğunlaştığında kalan unu,
kabartma tozunu, tuz, kekik ve pul biberi ilave edip elimizle yoğurmaya
başlayalım.
Hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edelim. Üç bardaktan
fazla un koymayalım. Çok sert bir hamur olmamalı.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak şekil
verelim. Zeytinli çörekleri tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp
önceden 200 dereceye kızdırdığımız fırına sürelim. Yaklaşık 20-25 dakika,
zeytinli çöreklerin pişmesi için yeterli olacaktır. Koyu bir hamur olmadığı
için, içleri de çabuk pişecektir. Üzerleri kızardığında fırından çıkaralım.
Zeytinli çörekleri soğuyunca çıtır çıtır servis yapabiliriz.
Şu tarifimize de göz atabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)