Palamut Pilaki Tarifi


                    

Beslenme uzmanları haftada en az iki gün balık tüketilmesini öneriyor. Özellikle yaklaşmakta olan kış mevsimi balığın en lezzetli olduğu, bu nedenle de bol bol balık tüketebileceğimiz bir dönem. Eylül ve ekim ayları ise palamut balığı için en uygun zamanlar. 
İçeriğinde bol miktarda fosfor, sülfür ve vanadyum bulunan palamut, diğer balıklar arasında, protein ve D vitamini bakımından en zengin olanı. Saçları canlandırıp güçlendirmesi, cildi besleyip gençleştirmesi, açık yaraları kısa sürede iyileştirmesi ise palamudun diğer faydalarından bazıları. 
Balığın en sağlıklı pişirme şekilleri ise ızgara ve burada paylaşacağımız buğulama yöntemi. 

Palamut Pilaki için gerekli malzemeler:

  • 2 adet palamut
  • 4 adet kuru soğan
  • 2 adet limon
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 4 defne yaprağı
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • yağlı pişirme kağıdı

Palamut Pilaki Hazırlanışı:
Öncelikle yağlı kağıdı borcam içine serelim. Yarım ay şeklinde ince ince doğradığımız soğanların yarısını yağlı kağıt üzerine yerleştirelim. Soğanların üzerine palamutları dizelim. Üzerine soğanların diğer yarısını yerleştirelim. Sarımsaklar, defne yaprakları ve karabiberi serpelim. Üzerine dilimlenmiş limonları dizelim. İnce ince kıydığımız maydanozları serpelim. En üste, yarım ay şeklinde doğradığımız patatesleri dizelim. Tuzunu serpelim ve zeytinyağını gezdirelim. 
Yağlı kağıdın kalan kısımlarını palamut pilaki üzerine kapatalım. Pişerken açılmaması için yağlı kağıdın üzerini hafifçe ıslatalım. ( Aynı işlemi kağıdın birkaç yerine kürdan saplayarak da yapabiliriz)
Palamut pilakiyi 200 dereceye kızdırılmış fırında önce yarım saat pişirelim. Yağlı kağıdı açıp tekrar fırına sürelim. Üzeri kızarana kadar, ortalama 15-20 dakika daha pişirmeye devam edelim. Palamut pilaki servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. ooooo bu neeee öğrencem bunuuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Kılçık derdi yok palamutun. O yüzden severim ben :) mutlaka dene tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi