Portakallı Revani



Hazırlanması en kolay şerbetli tatlılardan biri revani. Mutfakta her zaman bulunan malzemelerle hazırlanması ev hanımları için en büyük avantaj. Bugünkü tarifimizde alışkın olduğumuz revani lezzeti portakalla zenginleştirilmiş. Çok da yakışmış.. Mutlaka denemenizi öneririm :) 

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı portakal suyu
1 portakal rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çay bardağı portakal suyu

Hazırlanışı:
Öncelikle portakallı revani tatlısı için şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri karıştırıp kaynatalım. 1 çay bardağı portakal suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım. Diğer tarafta kek hamurunu hazırlayalım.

Yumurtaları toz şekerle güzelce çırpalım. Portakal suyu ve irmiği ilave edip çırpmaya devam edelim. Son olarak unu, kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. 30 cm çapındaki yağlanmış ve hafifçe unlanmış tepsiye kek hamurunu döküp yayalım. Fırına sürüp 180 dereceye ayarlayalım. Ortalama 35-40 dakika içini çekene kadar pişirelim. 

Fırından çıkardığımız keki ilk sıcaklığı geçene kadar bekletelim. Sonra kare veya baklava dilimi şeklinde dilimleyelim. Diğer tarafta beklettiğimiz soğumuş şerbeti revaninin üzerine gezdirelim. Üzerini büyük bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesini bekleyelim. Hindistan cevizi veya fındık kırıklarıyla süsleyip servis yapalım. 
Afiyet olsun 
Şu tarifimiz de ilginizi çekebilir;
Kolay kalburabastı tarifi

Yorumlar

  1. Mımm çok leziz duruyor görsel :) Blogunuz çok güzelmiş başarılar dilerimm.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler :) Ben de ilk fırsatta uğrayacağım blogunuza ;)

    YanıtlaSil
  3. oyyyy bu neeee amaniiin aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil
  4. Revaniyi çok severim, portakalıda çok severim kesin deneyeceğim :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi