Arnavut Ciğeri Tarifi


Sakatat sevmeyenlerin bile "hayır" diyemediği muhteşem bir lezzettir Arnavut Ciğeri. Ciğer, soğan ve maydanozun mükemmel uyumuyla ortaya çıkan, Türk mutfağına özel Arnavut ciğeri yapılışını, püf noktalarıyla birlikte paylaşıyoruz:

Malzemeler:

  • Yarım kilo dana ciğeri
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet kırmızı soğan
  • pul biber, tuz
  • 1 adet limon

Hazırlanışı:
Öncelikle dana ciğerinin zarlarını soyarak işe başlayalım. Bu işlemi kolaylaştırmak için ciğeri 10 dakika kadar buzlu suda bekletelim. Sivri bir bıçak yardımıyla zarlarını soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayalım. 
Püf noktası:✨Arnavut ciğerinin lezzetli olması için, mümkün olduğu kadar küçük parçalar halinde doğranmalıdır.✨

Tekrar suya koyup kanlarının iyice çıkması için 10 dakika daha bekletelim. Kaptan çıkarıp süzgece alalım ve suyunu güzelce süzelim.
Diğer tarafta garnitürü hazırlayalım. Soğanı ince ince piyaz şeklinde doğrayalım. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyip iyice ovalım.
Püf noktası:✨ Tuzla ovalamak, soğanların yumuşamasını sağlar.✨

 Bir tel süzgece alıp üzerinden bol su geçirelim ve süzelim. İnce kıyılmış maydanozları ve limon suyunu ekleyip güzelce harmanlayalım. İsteğe göre pul biber veya sumak da garnitüre ilave edilebilir.
Sıvı yağı derin bir kaba alıp ocağı yakalım.
Püf noktası:✨ Arnavut ciğerinin güzel pişmesi, bol yağda kızarmasına bağlıdır. Bol ve kızgın yağda kızardığında ciğerler çabucak pişer ve yumuşacık olur.✨

 Diğer tarafta unu geniş bir kaba koyalım. Tuz ve kırmızı toz biber ekleyerek karıştıralım. Süzülmüş ciğerleri unlu karışıma ilave edip her tarafını unla bulayalım. Ciğerleri kuru bir tel süzgece alıp sallayarak fazla unlardan arındıralım. Yağın iyice kızdığından emin olunca ciğerleri tavaya alalım. 
Püf noktası:✨ Ciğerleri fazla kızartmak, kuruyup yanmasına yol açar. Bu yüzden bir kaç dakikadan fazla kızartmamak gerekir. Ortalama 4-5 dakika birkaç defa karıştırarak kızartmak yeterli olacaktır.✨

 Tavadan çıkardığımız Arnavut ciğerlerini, kağıt havlu serilmiş bir kaba alalım. Yağı süzülünce servis tabağına aktarıp kenarlarını soğanlı garnitürle süsleyelim. Arzuya göre küp şeklinde doğrayıp kızarttığımız patateslerle servis yapabiliriz.
 Afiyet olsun🌼🌺🌹

Yorumlar

  1. ayyyy tek yiyemediğim yemeek :) ciğer böbrek filan işteğğğ :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi