Göz Altı Morluklarını Gidermenin Doğal Yolları


Herhangi bir hastalıktan kaynaklanmıyorsa, gözaltı morlukları zaman zaman hepimizin yaşadığı bir sorundur. Stres, yorgunluk ve uykusuzluk, gözaltı morluklarının ortaya çıkmasına neden olan en bilinen etkenlerdir. Genel görünüşü bozan bu yüzden de keyfimizi kaçıran bu sorundan kurtulmak için genellikle gözaltı kremlerine başvururuz. Ancak gözaltları, cildin en ince ve dolayısıyla en hassas bölgesidir. Bu yüzden, kozmetik ürünlerinin geçici bir fayda sağlasa da bir süre sonra zararlı da olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir.

Gözaltı morluklarından kurtulmanın daha kolay ve sağlıklı yöntemleri de vardır. İşte evinizde her zaman bulunan malzemelerle kolayca hazırlayıp uygulayabileceğiniz doğal formüller;

1-Salatalık ve patates:

İhtiyacımız olan malzemeler, bir adet patates ve bir adet salatalık. Patatesin kabuklarını soyarak, salatalığı ise kabuklarıyla birlikte rondodan geçirin. İnce bir tülbentle, elde ettiğiniz karışımın suyunu süzün. Patates ve salatalık suyunu küçük bir kavanoza koyun. Gece yatmadan önce bir parça pamukla gözaltlarına sürün. Haftada 2-3 kez düzenli olarak uyguladığınızda, gözaltı morluklarının azaldığını göreceksiniz.

2-Domates ve Limon:

Domatesi rendeleyip suyunu süzün. Beş tatlı kaşığı domates suyuna aynı miktarda limon suyu ekleyin. Güzelce karıştırıp pamuk yardımıyla gözaltlarına kompres yapın.15-20 dakika kadar bekletip bol suyla durulayın. Bu yöntemi, bir hafta boyunca her gün uygulayabilirsiniz.

3-Domates ve Aloavera:

Bir adet domatesi rendeleyip suyunu süzün. İçine bir tatlı kaşığı aloavera jeli ekleyip karıştırın. Gözaltlarına sürüp 20 dakika bekletin ve durulayın. Gözaltı morluklarını gidermek için en etkili yöntemlerden biri olan bu kürü, günde iki defa uygulayabilirsiniz.

Domates, içeriğinde bol miktarda bulunan A ve C vitaminleri, sülfür ve likopen sayesinde cildi besler. Aloavera jeli ise, cildi yenileyici ve nemlendirici etkileri olan bir bitkidir.

4-Beyaz Peynir:

İlk bakışta tuhaf gelebilir ama gözaltı morluklarını çabucak geçiren bir yöntemdir. Bir miktar peyniri çatalla ezip gözaltlarına sürün. 20 dakika bekletip durulayın. Bu pratik yöntemi, ihtiyaç duyduğunuz her an uygulayabilirsiniz.

5-Nane ve Süt:

Gözaltı morluklarını gidermenin doğal yollarından biri de nane ve süt karışımıdır. 8-10 adet taze nane yaprağını havan koyup ezin. Bir kahve fincanı süte ekleyip karıştırın. Pamuk yardımıyla gözaltlarına kompres yaparak yedirin. 15-20 dakika bekletip durulayın.



  

Yorumlar

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi