Kadınbudu Köfte Tarifi

Her gün farklı malzemelerle hazırlanan yeni yeni tarifler ortaya çıksa da eski lezzetlerin yeri her zaman ayrı. Geleneksel Türk mutfağının benzersiz tatlarından biri de Kadınbudu köfte. Bildiğimiz köfte tariflerinden biraz farklı olan kadınbudu köftede, örneğin ufalanmış bayat ekmek kullanılmıyor. Biraz uğraş gerektiren bu harika köftenin tarifi ise şu şekilde:

Malzemeler:
1 kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
250 gram koyun kıyması
250 gram dana kıyması
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta

Hazırlanışı:
Pirinci küçük bir kaba koyup üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Pirinçler yumuşayana kadar, ortalama 15-20 dakika kaynatalım. Ateşten alıp soğumaya bırakalım.
Küçük bir tavaya bir miktar yağ koyalım. Rendelenmiş soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavuralım. Her iki kıymanın da yarısını soğanlara ekleyelim. Ara sıra karıştırarak 5-10 dakika kavuralım.

Bir karıştırma kabına haşlanmış pirinci, kavrulmuş kıymayı ve çiğ kıymayı koyalım. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım. Elde ettiğimiz kadınbudu köfte harcını buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletelim.
Bu arada unu yayvan bir kaba alalım, yumurtaları çırpalım, kızartma yağını tavaya koyalım.
Yarım saat sonunda köfte harcını dolaptan çıkaralım. Tekrar yoğurup harçtan iri parçalar alarak elimizde yuvarlayalım. Hafifçe yassıltıp bir tabağa dizelim. Yağı kızdıralım. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp her iki tarafı da altın sarısı bir renk alacak şekilde kızartalım.

Kadınbudu köfteleri kağıt havlu serilmiş bir tabağın üzerine dizelim. Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıp patates püresi, patates kızartması veya makarna eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun

Türk mutfağından bir başka benzersiz lezzet;

Yorumlar

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi