İrmik Helvası Tarifi

Malzemesi az, hazırlaması kolay bir tatlı olsa da, kıvamını tutturmak biraz tecrübe ister irmik helvasının. Tam kıvamında, lezzetli bir irmik helvası için işte ipuçlarıyla birlikte tarifi;

Malzemeler:
🌠2 su bardağı irmik
🌠2 su bardağı toz şeker
🌠2 su bardağı su veya süt ( isterseniz bir bardak su, bir bardak süt olarak da ayarlayabilirsiniz)
🌠125 gram tereyağı 
🌠tuzsuz fıstık, kuru üzüm, vanilya


Hazırlanışı:
🌼Tam kıvamında irmik helvası için en önemli nokta, irmiğin kavrulma aşamasıdır. 
🌺İlk olarak tercihen teflon tencereye irmiği alalım. Kısık ateşte kavurmaya başlayalım. 
🌼Bu aşamada yağı eklemiyoruz, irmiği kuru olarak kavuruyoruz.
🌺Tahta kaşıkla sürekli alt-üst ederek irmikler altın sarısı bir renk alana kadar kavurmaya devam edelim. Ocağın altı fazla açık olmamalı ve irmikler yavaş yavaş renk almalı.
🌼Diğer tarafta, şerbeti hazırlayalım. İki bardak su veya süte şekeri ilave edip eriyene kadar karıştıralım. Yarım paket vanilyayı da lezzetini artırmak için ekleyebiliriz. 
🌺İrmiklerin rengi koyulaşmaya başladığında fıstıkları ve kuru üzümleri ilave edelim. Bu arada yağı ekleyebiliriz. 🌼🌼🌼Karıştırmaya devam ederek tereyağının erimesini sağlayalım.
🌺Diğer tarafta hazır bekleyen şerbeti irmiklerin üzerine dökelim. Bu işlemi yaparken dikkatli olmak gerekir. Aniden kızan şerbet elimize sıçrayabilir.


🌼Tencerede buluşan bütün malzemeyi güzelce karıştıralım. 🌺Sıçramalar olursa tencerenin kapağını kapatabiliriz. İrmik helvası, suyunu tamamen çekip göz göz olduğunda kıvamına gelmiş demektir. Ocağı kapatalım. 
🌼Tencerenin ağzına kağıt havlu örtüp kapağını kapatalım. 🌺Kağıt havlu, irmik helvasının buharını alıp demlenmesine yardımcı olacaktır. 
🌼15- 20 dakika sonra irmik helvası servise hazırdır. Zevkimize göre şekil vererek servis edebiliriz. 
Afiyet olsun🌹🌷🌻

Yorumlar

  1. Elinize sağlık 😊 çok güzel görünüyor 😊

    YanıtlaSil
  2. İrmik helvasını bayılırım güzel görünüyor elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel tarifler bunlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleneksel tatlar her zaman güzel. Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

      Sil
  4. Elinize sağlık süslemede değişik olmuş bu ara irmik helvası revaçta sanırım saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süsleme tamamen tesadüf oldu :) nar ile gayet yakışıyormus onu öğrendik :) teşekkürler yorumunuz için

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim saygılar

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi