Muska Böreği Tarifi
Muska Böreği Malzemeleri:
- 3 adet yufka
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir veya lor peyniri
- Yarım demet maydanoz
- karabiber, pul biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Muska böreğinin hazırlanması sigara böreğiyle çok benzer. Sadece katlama şekilleri farklı. Sigara böreği daha çıtır çıtır bir börek olurken muska böreği biraz daha yumuşak.
Muska böreği için yufkaları üst üste tezgaha yayalım. Önce ortadan ikiye bölüp yarım parçaları da üst üste getirelim. Üç parmak eninde şeritler halinde keselim. Eğer taze yufka kullanıyorsanız ve büyükse, şeritleri ortadan keserek kısaltabilirsiniz.
Diğer tarafta kıyılmış maydanozları, karabiber ve pul biberi peynire ekleyerek iç malzememizi hazırlayalım. Hazırladığımız yufka şeritlerinden birini alıp bir ucuna peynirli iç malzemesinden bir kaşık koyalım. Üçgen şeklinde katlayıp şerit bitene kadar katlamaya devam edelim. Son kata geldiğimizde, yufkanın ucunu suyla ıslatıp yapıştıralım. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Tavaya bolca sıvı yağ döküp ocağa alalım. İyice kızdığında muska böreklerini atalım. Her iki tarafı da kızaran börekleri havlu kağıt üzerine çıkaralım. Bütün börekler hazır olduğunda servis yapalım.
Muska böreğini farklı iç malzemeleriyle de hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun 🌼🌸🌻
Farklı bir kahvaltılık lezzet denerken aynı zamanda bayat ekmekleri de değerlendirmek için ;
🌸Fırında Kızarmış Peynirli Ekmekler
Yorumlar
Yorum Gönder
Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)