Göz Çevresi Bakımında Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Göz çevresi, cildin en ince olduğu bölümdür. Vücudun diğer bölümlerine göre 7 kat daha ince bir deriye sahip olduğu için yüzün en hassas bölgesidir. Bu nedenle, göz çevresi bakımına özen gösterilmelidir. Göz çevresinde şişlikler, gözaltı morlukları, göz kenarlarında kazayağı görüntüleri oluşmasını önlemek için, şu noktalara dikkat edilmelidir:

1- Beslenme: Her konuda olduğu gibi, göz çevresinin bakımı konusunda da sağlıklı beslenme ön sırada gelmektedir. Bol A vitamini içeren sebze ve meyveleri, günlük öğünlere eklemek göz çevresi sağlığı açısından önemlidir. Özellikle, et, balık yumurta gibi hayvansal besinler, havuç, ıspanak, maydanoz, roka, kereviz, kavun, şeftali, kayısı gibi sebze ve meyvelerden en az bir kaçı, her gün tüketilmelidir.

2- Dinlenme: Gözlerin ve göz çevresinin en önemli sorunu, yorgunluk ve uykusuzluktur. Bu nedenle, yeterli uyku ve dinlenme sağlıklı göz çevresi için önemlidir. Her gün aynı saatte uyumak, kaliteli bir uyku uyumak, yorgun geçen günün ardından 10- 15 dakika uzanıp gözleri dinlendirmek gereklidir.

3- Temizlik: Göze uygulanan makyaj temizlenmelidir. Kirpiklerde kalan rimel ve göz kapaklarında kalan far kalıntıları, gece boyunca cilde zarar verir, kirpiklerin dökülmesine neden olabilir.

Göz Çevresi Bakımı İçin Bitkisel Çözümler:


Yorgun ve şiş gözler için:
Yetersiz uyku, aşırı alkol ve kafein tüketimi, bilgisayar ve televizyon karşısında uzun zaman geçirme gibi durumlar, ertesi gün göz çevrelerinde şişkin ve yorgun bir görünüme neden olur. Bu sorunu gidermek için, normal çay, ıhlamur, papatya ya da lavanta bitkilerinin çaylarından faydalanabilirsiniz. 

Bir fincan normal çay ya da bitki çayını ılıklaşana kadar bekletin. İki parça pamuğu çaya batırıp fazla suyunu hafifçe sıkın. Pamukları göz kapaklarının üzerine koyup 10 dakika bekletin. Aynı uygulamayı, iki dilim çiğ patatesle de yapabilirsiniz. Ayrıca, bir parça buzu göz çevresinde gezdirmek de, göz kapaklarındaki şişliğin ve yorgunluğun giderilmesine yardımcı olacaktır.

Gözaltı torbaları için:
2 çorba kaşığı fındık yaprağını 2 fincan kaynar suda 10 dakika bekletin. Suyunu süzüp buzdolabında soğuyana kadar bekleyin. Daha sonra iki parça pamuğu batırıp göz kapakları üzerine yerleştirin ve 10 dakika bekletin.
Aynı uygulamayı, rezene çayıyla da yapabilirsiniz.

Göz çevresi kırışıklıkları için:
Akşamları yatmadan önce uygulanacak bu formül, göz çevresinde oluşan kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olacaktır. Yarım fincan avokado yağı, bir fincan badem yağı ve bir fincan soya yağı karıştırılır. Parmak uçlarını bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Gece boyunca bekletin ve sabah yıkayın.

İlginizi çekebilecek diğer yazımız;
Gözaltı morluklarını gidermenin doğal yolları



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi