Ev Yapımı Pizza Tarifi


İtalyan mutfağından tüm dünyaya yayılan pizza, son yıllarda ülkemizde de sevilerek tüketilen fast-food türü bir yiyecek. Kısa sürede hazırlanıp servis edilmesi ve doyurucu olması, özellikle yalnız yaşayanların ve öğrencilerin pizzayı tercih etme sebebi... Bir telefonla, yarım saat içinde kapınıza gelen, bol malzemeli bir pizzayla açlığınızı rahatlıkla giderebilirsiniz. Ancak son zamanlarda fiyatlarının artmasıyla pizza siparişleri de oldukça azaldı.Hele bir de kalabalık bir aileniz varsa, dışarıdan pizza sipariş etmek oldukça masraflı bir iş. En güzeli onca masrafa girmeden, birazcık zahmete katlanarak kendi pizzanızı evde kendiniz yapmak. Hem de evde bulunan malzemelerle ve neredeyse siparişinizin evinize ulaşma süresi kadar bir zamanda pizzanız hazır. Hadi siz de bu lezzetten mahrum kalmayın.

 İşte ev yapımı pizza için gerekli olan malzemeler:

  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 fincan yoğurt
  • 3 fincan süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2,5-3 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
     Üzeri İçin:
  • İki yemek kaşığı salça ( ya da iki rendelenmiş domates)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Sucuk, sosis, salam
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 15-20 adet siyah zeytin
  • Kaşar peyniri
Not: Ev yapımı pizzanın üzerine ekleyeceğiniz malzemelerin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca isteğe göre haşlanmış mısır ve mantar da ilave edebilirsiniz.

Ev Yapımı Pizza Hazırlanışı:



Öncelikle pizza hamurunu hazırlayalım.
 Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alarak çatalla güzelce çırpalım. Homojen bir kıvam elde edince unu azar azar ilave edelim. İlk önce bir bardak un ve mayayı ekleyerek karıştıralım. Ardından, unun kalanını , şeker ve tuzu ilave edip yoğuralım.
Not: Pizza hamurunun ince olmasını isterseniz daha yumuşak bir hamur elde edin. Bunun için iki buçuk bardak un yeterli olacaktır. Daha kalın bir hamur istiyorsanız 3 bardak unun tamamını ekleyin.

Hazırladığımız pizza hamurunun üzerini streç filmle kaplayarak sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletelim.
Bu arada üzeri için kullanacağımız malzemeleri hazırlayalım. 
Öncelikle pizza sosunu hazırlayalım. İki kaşık domates salçasına bir miktar su ekleyerek ketçap kıvamına getirelim. Kekiği ilave edip bir kenarda bekletelim.

Püf noktası: Lezzetli bir pizzanın sırrı sosundadır. Salça yerine domates rendesi de kullanabilirsiniz. Kekik, lezzetli bir pizza sosunun olmazsa olmazıdır. Ancak daha lezzetli olsun diye sakın fazla kekik kullanmayın. Fazlası sosun tadını acılaştırır.

Diğer üst malzemeleri küçük küçük doğrayalım. Göz zevkine hitap edecek şekilde, isterseniz sucuk ve salamları yarım ay şeklinde, isterseniz daha küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz. Zeytinleri çekirdeklerinden ayıralım. Biber ve domatesleri ince ince doğrayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim.



Hamurumuz kabardığında tekrar yoğurup yuvarlak bir tepsinin içine yayalım. (Buradaki ölçüler, büyük yuvarlak fırın tepsileri için verilmiştir.)

Üzerine pizza sosunu, hamurun her tarafını kaplayacak şekilde yayalım. Diğer malzemeleri, hamurun üzerine eşit miktarlarda yerleştirelim. En son rendelenmiş kaşarları, pizzanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpelim. 200 dereceye kızdırılmış fırına sürüp kaşarlar eriyene ve pizzanın altı kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun 

İlginizi çekebilecek diğer tariflerimiz;
zeytinli çörek tarifi
şipşak kurabiye tarifi
kolay kalburabastı tarifi

Yorumlar

  1. Elinize sağlık 😊 hep yapmayı istediğiniz ama ya tutturamazsam diye denemediğim tarifler arasında pizzanin ayrı bir yeri var ama not aldım özellikle püf noktaları 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere deneyin bence aslı hanım. Ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz ;)

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi