Victoria ve Abdul Film Değerlendirmesi







Victoria ve Abdul Filmi Hakkında:
Filmin adı, ilk bakışta aykırı bir aşk hikâyesini çağrıştırsa da, aslında derin bir dostluğun öyküsünü anlatıyor Victoria and Abdul.  Dönemin İngiltere kraliçesi I. Victoria ile Hindistan’dan özel bir görev ile getirilen Abdul arasında oluşan dostluk, kimi zaman duygusal kimi zaman da esprili bir tarzda anlatılmış. 

Victoria ve Abdul filminde, insan olarak sahip olduğumuz pek çok önyargının nasıl yıkılabildiği ortaya çıkıyor. Irkı, inancı, sosyal statüsü, milliyeti, birbirinden tamamen farklı olan iki insanın, birbiriyle gerçek bir dostluk kurabileceği gözler önüne seriliyor. Zirvede olan ve hayatta hayal edebileceğimiz her şeyin sahibi olan insanların, uzaktan göründüğü kadar mutlu olamadıkları da, bu filmde dikkat çekilen ayrı bir konu olmuş.


Victoria ve Abdul filmi, gerçek bir hikâyeden sinemaya
uyarlanmış. Aslında, kraliçenin ölümünden hemen sonra, tuttuğu günlüklerin ortadan kaldırılması nedeniyle, yakın zamana kadar Victoria ile Abdul’un hikâyesi gizli kalmış. 2010 yılında yazar Sharabani Basu, Abdul’un Urduca olarak kaleme aldığı günlüklerine ulaşmış. Ve bu sıra dışı öyküyü kitap haline getirmiş.

Victoria & Abdul Filmi Teknik Bilgileri:

Yapım Yılı:2017
Yapımcı: ABD / İngiltere ortak yapımı
Yönetmen: Stephan Frears
Oyuncular: Judi Dench ( Victoria), Ali Fazal ( Abdul), Eddie Izzard ( Bertie, kraliçenin oğlu), Adeel Akhtar ( Muhammede- Abdul’un arkadaşı)
Filmin süresi: 1 saat 52 dakika

Victoria ve Abdul filminin Konusu:

Olay 18. Yüzyıl sonlarında İngiltere’de geçer. Büyük Britanya’nın en uzun süre tahtta kalan kraliçesi Victoria’nın tahta çıkışının 50. Yılı şerefine bir tören düzenlenir. O günün şerefine, Hindistan’dan özel bir hediye ulaştırmak amacıyla, sırf uzun boylu olduğu için Abdul seçilir. Hediyeyi sunarken kesinlikle kraliçenin yüzüne bakmaması gerekmektedir. Ancak Abdul bu kurala uymaz ve hediyeyi takdim edip geri geri çekilirken daha fazla dayanamayıp kraliçenin yüzüne bakar. O an Abdul, kraliçenin dikkatini çeker ve onu görüşmek için yanına çağırır. Kısa bir konuşmanın ardından, Kraliçe Victoria, Abdul’un  bilge kişiliğinden etkilenir ve onu kendisine uşak olarak tayin eder.


Kraliyet sarayında son derece katı kurallar, sıkıcı formaliteler arasında Victoria çok yalnız ve mutsuzdur. Abdul ile olan yakınlığı, onu kabuğundan çıkarır. Artık zamanının çoğunu onunla geçirmektedir. Bu süre içinde Abdul ona Urduca öğretmekte ve hayat dersleri vermektedir.
 Bir süre sonra Abdul’un Müslüman olduğunu öğrenen Victoria, Kur’an hakkında kendisine bilgi vermesini ister. Abdul’e kendisinin mürşidi olmasını teklif eder. Böylece Hintli bir uşak, Aristokrat bir kraliçeye mürşitlik yapmaya başlar. Bunun yanında, devlet işlerinde de Victoria Abdul’den fikirler almaktadır. Bir süre sonra ona şövalye rütbesi vermeye karar verir.

Victoria Ve Abdul Film Fragmanı


Bütün bu olanları büyük bir sabır ve tedirginlikle izleyen kraliyet ailesinin diğer fertleri bu son teklife şiddetle karşı çıkarlar. Ancak Victoria’nın elinde önemli bir koz vardır: Kraliçe kendisidir ve o neyi emrederse ona uyulmalıdır.
Ama kraliçenin istekleri bitmeyecek ve Abdul’e yeni makamlar vermeyi teklif edecektir. Kraliyet ailesinin fertleri toplanıp, bu gidişe dur demenin vakti geldiğine karar verirler. Artık bir şeyler yapılmalı ve ne pahasına olursa olsun, Abdul saraydan uzaklaştırılmalıdır…

Ailece izleyebileceğiniz bir başka film önerimiz;

Yorumlar

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi