Bayat Ekmek Köftesi Tarifi
Özellikle kalabalık ailelerde gereğinden fazla alınan ekmekler zamanında tüketilmediğinde bayatlar. Bayatlayan ekmekleri küflenmeden önce değerlendirmenin pek çok yolu vardır. En çok yumurtalı ekmek yapılarak ya da hafif yağda baharatlarla kızartılıp çorbalara çeşni olarak kullanılır bu bayatlayan ekmekler.
Bugün paylaşacağım tarif ise daha farklı bir lezzet. Siz de bayat ekmeklerin evde birikmesinden şikayet edenlerdenseniz, hafta içinde biriken ekmekleri bayat ekmek köftesi yaparak, farklı bir hafta sonu kahvaltısı hazırlayabilirsiniz.
İçine koyacağınız malzemeleri ve baharatları kendi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
- Yarım bayat ekmek
- 1 adet patates
- 200 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
- 2 tane yumurta
- 1 adet soğan
- Galeta unu
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Sıvı yağ
Bayat Ekmek Köftesi Yapılışı
💧Genişçe bir yoğurma kabının içerisine ekmekleri, patatesi ve peyniri alalım. Üzerine baharatları ekleyelim. Karıştırdıktan sonra soğanı da rendeleyip ilave edelim. İncecik kıydığımız maydanozu da ekleyip güzelce yoğuralım. Elde ettiğimiz köfte karışımından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlayalım.
💧Yumurtayı bir kapta çırpalım. Başka bir tabağa galeta ununu koyalım. Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
💧Hazırladığımız köfte toplarını önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Kızaran ekmek köftelerinin fazla yağını almak için kağıt peçete serili tabağa çıkaralım.
Afiyet olsun
Bayat ekmekleri değerlendirmek için bir başka yöntem denemek isterseniz şuradaki yazımıza da göz atabilirsiniz;
Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası Tarifi
💧Öncelikle ekmeği kolaylıkla ufalamak için su serpelim. Yapabildiğimiz kadar küçük küçük ufalayalım. Patatesi ve peyniri rendeleyelim.
💧Genişçe bir yoğurma kabının içerisine ekmekleri, patatesi ve peyniri alalım. Üzerine baharatları ekleyelim. Karıştırdıktan sonra soğanı da rendeleyip ilave edelim. İncecik kıydığımız maydanozu da ekleyip güzelce yoğuralım. Elde ettiğimiz köfte karışımından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlayalım.
💧Yumurtayı bir kapta çırpalım. Başka bir tabağa galeta ununu koyalım. Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
💧Hazırladığımız köfte toplarını önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Kızaran ekmek köftelerinin fazla yağını almak için kağıt peçete serili tabağa çıkaralım.
Kıtır Ekmekli Tarhana Çorbası Tarifi
Yorumlar
Yorum Gönder
Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)