Doğal Botox Formülleri


Botox, son yılların en popüler cilt gençleştirme yöntemi. Kadınlar kadar erkeklerin de tercih ettiği botox, botulinum adlı bir nörotoksinin cilt altına enjekte edilmesidir. Cilt kırışıklıklarını hızla gideren ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran botox güvenli bir uygulama olmasının yanında, göz kapağı düşüklüğü ve yüz kaslarında işlev bozukluğu gibi sorunlara da yol açabiliyor.

Bu yazımızda doğal yollarla hazırlanan, botox etkisi gösteren yöntemleri paylaşacağız:

-Muz Maskesi:
1 adet muz
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon

Muzu çatalla güzelce ezin. Bal ve limonu ilave edip karıştırın. Yüzünüzü yıkayıp kurulayın. Muz maskesini, ince bir tabaka halinde cildinize sürün. 15 dakika bekletip soğuk suyla durulayın. Haftada bir defa uygulayacağınız bu doğal botox formülü sayesinde, cildiniz daha genç bir görünüm kazanacaktır.

-Argan Yağı Maskesi:
2 yemek kaşığı argan yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı bal

Yoğurt ve balı güzelce karıştırın. Argan yağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Argan yağı maskesini yüzünüze sürüp 20 dakika bekletip ılık suyla durulayın.
İçeriğinde bulunan bol miktardaki E vitamini sayesinde argan yağı, cildin yaşlanma etkilerini giderir, kırışıklıkları önler.


-Yumurta Maskesi:
1 yumurtanın akı
1 yemek kaşığı yoğurt

Yumurta akını güzelce çırpın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ilık suyla durulayarak cildinizi maskeden arındırın. Cildinizin ne kadar gerildiğine hayret edeceksiniz.

-Yulaf Ezmesi Maskesi:
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı bal

Yulaf ezmesi ve balı macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Cildinize uygulayıp 15 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın.
Yulaf ezmesi, kırışıklıkların giderilmesinde son derece etkili bir besindir. Cilt üzerindeki ölü deriyi soyar, taze deriyi ortaya çıkarır.

Bu doğal detox formüllerinin yanında, bol su içerek, sigara ve alkol tüketimini azaltarak, vitamin yönünden zengin besinler tüketerek, cildinizin yaşlanma etkilerini geciktirebilir, kırışıklıkları azaltabilirsiniz.

Cilt kırışıklıkları için diğer doğal yöntemleri aşağıdaki yazılarımızda bulabilirsiniz
cilt kırşıklıkları için paça maskesi
cilt kırışıklıları için at kestanesi kremi  
yaşlanma önleyici bal ve nar maskesi 

Yorumlar

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi