Dudak Çatlaklarına İyi Gelen Doğal Yöntemler


Aşırı soğuk, rüzgarlı ve sıcak havalarda dudak çatlakları sıkça ortaya çıkan bir sorundur. Dudakların bu kadar hassas olması ve kolay çatlamasının nedeni, vücudun diğer bölümlerine göre daha az yağ bezesi bulunmasıdır.

Dudak çatlakları Neden Olur?
🌠Olumsuz hava şartları:
Sıcak ve rüzgarlı hava deriyi kurutur. Soğuk havalarda ise, vücudun havayla temas eden bölgelerinde dolaşım yavaşlar.
🌠Dudakların sürekli ıslatılması:
Islak olan deri daha çabuk kurur ve çatlar. Sürekli dudak ıslatma alışkanlığı olanlarda, dudak çatlakları daha sık görülür. 
🌠B vitamini eksikliği:
Bazı durumlarda B vitamini eksikliği dudaklarda hassasiyete yol açabilir. 

Dudak Çatlaklarına Karşı Önlemler:
-🔸Özellikle kuru bir cilt tipine sahipseniz, soğuk ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkarken mutlaka dudak koruyucu kullanın. Bu tür bir koruyucu, dudaklarınızın havayla temasını keser ve dudak çatlaklarını önler.
-🔸Ayrıca, suyla temas ettikten sonra da yine dudak koruyucusunu sürmeyi alışkanlık haline getirin.
-🔸Ruj da dudak çatlaklarını önleyen bir kozmetik ürünüdür. Ancak uzun süre dayanan rujlar bir süre sonra dudakları kurutabilir. Bu yüzden nemlendirici içeren ruj türlerini seçmeye dikkat edin.

Dudak çatlakları için doğal formüller:
Vazelin:
Vazelini dudaklarınıza bolca sürün ve iyice emilmesi için 2-3 dakika bekletin. Ilık suyla ıslattığınız pamuklu bir bezle dudaklarınızı ovalayın. Dudak çatlaklarında oluşan kabuklar kuruyan vazelinle birlikte dökülecektir.
Zeytinyağı:
Dudak çatlaklarına iyi gelen en kolay uygulama zeytinyağıdır. Bir miktar saf zeytinyağını pamukla dudaklarınıza sürüp bekletin. Hem çatlakları giderecek hem de dudaklarınızı besleyecektir.
Gülsuyu ve gliserin:

Eşit miktarda gülsuyu ve gliserini karıştırın. Günde 2-3 defa çatlamış dudaklarınıza sürün. Bu yöntem dudakları rahatlatır, tahriş ve iltihaplanmayı önler.
Badem yağı:
Dudak çatlakları için kullanılan en etkili doğal yöntem badem yağıdır. Bir çay kaşığı tatlı badem yağına bir kaç damla gül yağı ekleyin. Bu karışımdan günde 2-3 defa dudaklarınıza sürüp bekletin.
E vitamini:
Cildi besleyici özelliği bulunan E vitamini içeren kapsüller de dudak çatlaklarına iyi gelen bir yöntemdir. Kapsülleri ortasından kırıp içindeki yağı da çatlamış dudaklarınıza sürebilirsiniz. 
Şu yazımız da ilginizi çekebilir
Kış aylarında el bakımı 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi