Künefe Tarifi
Malzemeler ( 4 kişilik)
- 300 gram tel kadayıf
- 200 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 200 gram tuzsuz peynir, künefe peyniri veya dil peyniri
- 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
Şerbeti için:
- 250 gram toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı:
🌠Künefe yapımına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım.
🌠Su ve toz şekeri kaynatıp birkaç damla limon sıkalım.
🌠Şerbeti soğumaya bırakalım.
🌠Kadayıfı bıçakla ince ince kıyalım.
🌠Varsa künefe tepsisi yoksa küçük boy bir teflon tavayı kalın bir tabaka halinde tereyağı ile yağlayalım.
🌠Yağ erimeye başlayınca bir çay kaşığı pekmezi ekleyip karıştıralım. (Bu işlem, kadayıfların güzel kızarması ve hoş bir görünüm alması için yapılıyor.)
🌠Ocaktan alıp kadayıfların yarısını serpelim.
🌠 Hafifçe bastırarak sıkıştıralım. Rendelenmiş peynirleri kadayıfın her tarafına bolca yayalım.
🌠Kalan kadayıfı da peynirlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirelim.
🌠Hafif ateşte altı iyice kızarana kadar pişirelim.
🌠Küçük bir tepsi ya da düz bir servis tabağı yardımıyla künefeyi ters çevirelim.
🌠Diğer tarafı da aynı şekilde kızardığında, soğumuş şerbeti, kenarından başlayarak dökelim.
🌠Bir kaç dakika sonra ocağı kapatalım.
🌠Üzerine antep fıstığı, dövülmüş ceviz ya da fındık serperek soğumadan servis yapalım.
🌠İsteğe göre kaymak veya dondurmayla lezzetini artırabiliriz.
Afiyet olsun.
İlginizi çekebilecek diğer tarifimiz;
Ev baklavası tarifi
Çok severim çokkkk :)
YanıtlaSilSevilmez mi dimi :) Afiyet olsun Yurdagül Hanım :)
Silof of saooool :)
YanıtlaSilgüzelim blogunuuu blog haberleri yazıma koydum yaa yaa yaaaaa :)
YanıtlaSilÇok sevindim canım benim yaaa :) Çok teşekkür ederim. Hemen girip bakıyorum :)
Sil