Gifted ( Deha ) Film Değerlendirmesi

Ailece keyifle izleyebileceğiniz, duygusal olduğu kadar eğlenceli sahneleri de bulunan, içinizi ısıtacak, sıcacık bir film Gifted (Deha). 2017 yılı ABD yapımı filmin yönetmeni Marc Webb. Başrol oyuncuları ise Chris Evans ( Frank Adler), Mckenna Grace (Mary Adler), Lindsay Duncan (Eveliyn Adler)

Gifted ( Deha) Filmi Konusu:
Doğuştan üstün bir matematik zekasına sahip olan Mary ve dayısı Frank, tek gözlü kedileri Fred ile birlikte Florida'nın küçük bir ada kasabasında sakin bir hayat sürmektedirler.


 Küçük Mary'nin okul çağına gelmesiyle birlikte, hayatlarının bu sakin akışı değişmeye başlar. Yaşıtlarına göre zeka yaşı oldukça yüksek olan Mary'nin özel bir eğitim alması gerekirken, dayısı Frank, onun normal çocuklarla aynı okula gitmesini ister. Zeka yaşı kaç olursa olsun, biyolojik olarak Mary bir çocuktur ve Frank de onun çocukluğunu yaşıtlarıyla bir arada yaşamasını arzu etmektedir.

Okulun ilk günü Mary son derece isteksiz bir şekilde okula gider. Ama ilk günden, kendi seviyesinin çok altında olan bu eğitim onu sıkar. Uyum gösteremez. Birkaç gün sonra, sınıf öğretmeni Mary'e sorduğu akıldan çözülmesi imkansız olan matematik problemleriyle, ondaki değişikliği fark eder. Bu konuyu konuşmak için, Frank'i okula çağırır. 
Ancak durumun fark edilmesi Frank'i rahatsız eder ve konunun üzerini örtmeye çalışır. Mary'nin öğretmeni bu kez okul yönetimine durumu bildirir ve üstün zekalı bu yeteneğin, bu okulda eğitim görmesinin yanlış olacağını, onun özel eğitim veren bir okulda eğitim görmesi gerektiğini savunur. Frank'in buna karşı çıkması üzerine, ailenin diğer fertleri araştırılır ve büyükanne Evelyn'e ulaşılır.
 Bu aşamadan sonra, Frank ve annesi arasında büyük bir çekişme başlar. Yıllardır oğlunu ve torununu görmeyen, arayıp sormayan Evelyn'nin birden bire ortaya çıkması Frank'i rahatsız eder. Çünkü annesi, saplantı derecesinde hırslı bir kadındır. Torunu Mary'nin üstün bir matematik zekasına sahip olduğunu öğrenen Evelyn, yıllar önce kızının ölümüyle yarım kalan hayalini, torunu aracılığıyla gerçekleştirme fırsatı bulduğunu düşünür. Ve onu Frank'in elinden almak için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır. Frank ise sonuna kadar mücadele edecektir. Çünkü kardeşinin yaşadığı acı kaderi, ondan kalan tek hatıra olan Mary'nin de yaşamasını istememektedir.


 Bütün bu çekişmelerin odak noktası olan Mary ise, yaşıtlarının çok üstünde bir zekaya sahip de olsa, fiziksel yönden küçük bir çocuktur. Ve kendisini büyüten dayısı, tek gözlü kedisi ve sevimli komşuları Roberta ile çok mutludur. Onlardan ayrılmayı istemez. Ancak gözünü hırs bürümüş büyükanne için, küçük Mary'nin duyguları önemli değildir. Onun artık en büyük hedefi, Mary'ye zeka seviyesine uygun bir eğitim aldırmak ve yıllar önce, tıpkı Mary gibi üstün zekalı kızının yarım bıraktığı problemi tamamlatmaktır. Olayı yargıya taşır ve Frank' karşı velayet davası açar.

Gifted (Deha) Türkçe altyazılı fragmanı




Sevgi mi üstün gelecektir yoksa zeka mı? Küçük Mary, sıradan bir insan olarak yaşamaya devam mı edecektir yoksa üstün zekasını mı değerlendirecektir? Bu soruların cevabı ve Mary'nin ailesiyle ilgili gerçekler filmin bu bölümünden sonra ortaya çıkıyor. Henüz izlemeyenler için keyifli seyirler dilerim. 

Şu yazımız da ilginizi çekebilir 
Victoria ve Abdul film değerlendirmesi   

Yorumlar

  1. film hoş ivit chris evans ise amerikan sinemasının en yakışıklı iki adamından biri yaa :) diyeri de bradley cooopeer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hoş adamlar :) Allah sahiplerine bağışlasın diyelim deeptone :):)

      Sil
  2. Merak ettim filmi. Çok güzel anlatmışsınız 😊 bloğumu ziyaret edip takibe aldığınız için teşekkür ederim ben sizi zaten takipteymişim 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Blog ziyaretlerine yeni yeni başladım :) Bundan sonra daha sık uğrarım :)

      Sil
  3. Ahh pardon google plus tan takipteymişim ama izlemeye aldım şimdi 🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun :) yine bekelrim Pınar hanım. Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi