Kabak Tatlısı Tarifi

Soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtan harika bir lezzet kabak tatlısı. Hazırlanması en kolay tatlılardan biri. Üstelik malzeme listesi de çok kısa. Her ne kadar yapımı kolay bir tatlı olsa da, kabak tatlısının da bazı püf noktaları var. İşte püf noktalarıyla birlikte kabak tatlısı tarifi:

Malzemeler:
Yarım kilo doğranmış balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay fincanı su ( suyu az gelirse)
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
250 gram kaymak, tahin veya hindistan cevizi ( arzuya göre)

Hazırlanışı:
🔸Öncelikle kabakları dilimleyerek başlayalım. ( Marketlerde ve pazarlarda dilimlenmiş olarak satılanları da tercih edilebilir.)
 Püf noktası:🎇Dilimlerin büyüklüğü, kabak tatlısının lezzeti için önemlidir. Çok ince olursa pişerken dağılır. Çok kalın olursa şekeri içine çekmesi zor olur. En ideali, kibrit kutusu şeklinde dikdörtgen dilimler halinde olmasıdır.🎇 
Ayrıca kabağın beyaz kısımlarının da dilimler üzerinde kalması tadını bozar. Dilimlerken bu noktaya da dikkat etmek gerekir. 
🔸Doğranmış kabakları güzelce yıkayıp yayvan bir tencereye dizelim. Üzerine toz şekeri gezdirip bir-bir buçuk saat kadar bekletelim. 
Püf noktası:🎇Bu şekilde, kabaklar şekeri iyice çekmiş ve suyunu salmış olacaktır.🎇
🔸Tencereyi hafif ateşe koyalım ve kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Normalde, pişmeye başlayınca, kabaklar suyunu salmaya başlar. Ama bazı türleri fazla sulu olmayabilir. Eğer suyunu salmadıysa bir çay fincanı kadar su ekleyebilirsiniz. 
Kabak, çok çabuk pişen bir tatlıdır. Ortalama 30-40 dakikada kabak tatlısı tam kıvamına gelmiş olur. 
Püf noktası: 🎇Daha iyi pişsin diye daha uzun süre bekletilirse, şekeri ağdalaşabilir. Suyunu tamamen çekerse, dibi tutabilir.🎇
🔸Kabaklar yumuşadığında kabak tatlısı hazır demektir. Soğuyunca ya da arzuya göre ılıkken servis yapılabilir.

Servis önerisi:
Kabak tatlısına en çok yakışan iri doğranmış cevizdir. Bunun öncesinde hindistan cevizi de serpilebilir. Daha farklı bir lezzet isteyenler için kaymak veya dondurma da iyi bir tercihtir. Fazla tatlı sevmeyenler ise, kabak tatlısını, yanında tahinle denemelerini öneririm.
Afiyet olsun🌼🌺🌹

Şu tatlı tarifi de ilginizi çekebilir;
pastane usulü şekerpare tarifi 



Yorumlar

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi