Köfteli Alinazik Kebabı


Patlıcanın en sağlıklı ve en lezzetli halidir közlenmiş hali. Közlenmiş patlıcanla hazırlanan en güzel yemeklerden biri de Alinazik Kebabı. Orijinal Alinazik Kebabı tarifinde kavrulmuş kıyma kullanılır. Burada paylaşacağım tarifte kıyma malzemesi biraz daha zenginleştirilerek köfteye dönüştürülmüş.

Malzemeler:

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 1 adet limonun suyu
  • 250 gram köftelik kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 500 gram yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • sıvı yağ

Hazırlanışı:
🌼Patlıcanların üzerilerine bıçakla bir kaç yerinden çentik açalım. Ocakta iyice yumuşayana kadar közleyelim. Kabuklarını soyup kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletelim. 

🌸Diğer tarafta, kıymaya karabiber, tuz, kimyon, bir diş dövülmüş sarımsak ve kıyılmış maydanozları ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım. Yanmaz yüzeyli bir tavaya, dibini kaplayacak kadar yağ koyup kızdıralım. Köfteleri orta ateşte kızartalım. İçlerinin de pişmiş olmasına dikkat edelim. 

🍀Biberlerin saplarını kesip çekirdeklerini çıkartalım. Ortadan ikiye bölelim. Domatesleri dörde bölelim. Az yağda, biberleri ve domatesleri de hafifçe kızartalım.
Köfteleri, domatesleri ve biberleri çöp şişlere dizelim. 
Patlıcanları beklettiğimiz limonlu sudan çıkartıp kesme tahtasının üzerinde ince ince kıyalım. Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı ekleyip güzelce karıştıralım. Servis tabağına yayalım. Üzerine köfte şişlerini yerleştirelim. 

🌺Son olarak, tereyağını küçük bir tavada eritelim. Pul biberi ekleyip rengi çıkana kadar hafifçe yakalım. Kızgınlığı geçmeden Alinazik Kebabı üzerine gezdirelim.

🌼Not: Köftelerin soğumaması için, önce yoğurtlu karışımı hazırlayıp ardından köfteleri kızartabilirsiniz. 
Köfteli Alinazik Kebabı servise hazırdır.

Afiyet olsun 💚💛💜

Şu tarifler de ilginizi çekebilir ;
Hünkarbeğendi tarifi
Kadınbudu köfte tarifi


Yorumlar

  1. Canım denedim süper oldu.tarif harika eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Sibel hanım. Çok sevindim beğenmenize :)

      Sil
  2. Allah'tan karnım tok okuyorum, bu blogları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapıyorsunuz Beytullah bey :) Aç karnına yemek tarifleri okumak biraz eziyet gibi olur haklısınız :) teşekkürler yorum için

      Sil

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi