Pazar Kahvaltıları İçin Pratik ve Lezzetli Tarifler


Hafta sonları, genellikle tüm aile fertlerinin bir arada bulunma fırsatının oluştuğu keyifli zamanlardır. Bu nedenle, pazar kahvaltılarının ayrı bir önemi vardır. Hafta arası, alelacele yapılan atıştırmaların ardından, hafta sonu özene bezene hazırlanmış, harika bir sofrada, keyifli bir kahvaltıyı kim istemez?
İşte bu noktada, farklı ve lezzetli kahvaltılıklar hazırlama telaşı başlar. Genellikle kızarmış patates, menemen ve sucuklu yumurta gibi alışılmış lezzetlerle pazar kahvaltı sofraları zenginleşir. Bunların dışında farklı, pratik ve lezzetli kahvaltılıklar hazırlayarak ev halkını mutlu etmek isteyen hanımlar, burada paylaşacağım tarifleri deneyebilirler:

🍎 Pofuduk Pişiler:



Bazı yörelerde peksimet olarak da bilinen pişiler, özellikle kalabalık aileler için ideal bir kahvaltılık önerisidir. Çok az malzemeyle çok fazla pişi elde edebilirsiniz. Hele bir de küçük çocuklarınız varsa pofuduk pişileri ne kadar seveceklerini göreceksiniz.

Pişi için gerekli malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Kızartmak için bolca sıvı yağ


Pofuduk Pişilerin Hazırlanışı:

Yumurtayı kırıp yoğurt ve sıvı yağla güzelce çırpalım. Unun bir kısmını yavaş yavaş ekleyip karıştıralım. Kalan unu da ilave edip yumuşak bir kıvam elde edene kadar ılık su ekleyelim. Kabartma tozu, tuz ve çok az toz şeker ekleyelim. Bütün malzemeyi güzelce yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında, pürüzsüz bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Buna göre su veya un miktarını ayarlayabiliriz.
Elde ettiğimiz hamuru üç veya dört bezeye ayıralım. Her bezeyi elimizde yuvarlayıp, unlanmış tezgah üzerinde oklavayla inceltelim.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, hamurların fazla ince açılmaması. Çok ince olursa pişiler kabarmaz ve kuru olur. O yüzden, açtığımız yufkaların, yarım parmak kadar bir kalınlıkta olması yeterlidir.

Daha sonra yufkaları, enine şeritler halinde keselim. Şeritleri boyuna tekrar keserek kare şeklinde parçalar oluşturalım.

Bu arada sıvı yağı kızdıralım ve pişileri kızartmaya başlayalım. Pişilerin güzel kabarması için yağın kızgın olması ve tavaya atılır atılmaz yukarı çıkması gerekir. Aynı anda tavayı ileri geri sallayıp pişileri yağın içinde hareket ettirmek de, kabarıp pofuduk görüntüyü almalarını sağlar. Her iki tarafını da kızartıp havlu kağıt üzerine çıkaralım. Tüm pişileri kızartıp tamamladığımızda sıcak sıcak servis yapabiliriz. Yanında, beyaz peynir, domates, salatalık, zeytin ve reçelle servis yapabiliriz. 
Afiyet olsun 🌷🌸🌹

🍅Fırında Kızarmış Peynirli Ekmekler 








🍀Muska Böreği Traifi








🍩Bayat Ekmek Köftesi


   

Yorumlar

Yorum Gönder

Konuyla ilgili görüşlerinizi buraya yazabilirsiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim Adım SAM Film Değerlendirmesi

Evde At Kestanesi Kremi Yapımı

Hünkar beğendi Tarifi